Thomas De Stoomlocomotief, zijn vriendjes Percy, James, Gordon, en nog een heleboel anderen, wie kent ze niet? Nog tot vrijdag 26 augustus ...

Ontdek Thomas De Stoomlocomotief

Thomas De Stoomlocomotief, zijn vriendjes Percy, James, Gordon, en nog een heleboel anderen, wie kent ze niet? Nog tot vrijdag 26 augustus kan staat Thomas in de inkomhal van station Gent-Sint-Pieters.

Thomas en zijn vrienden zagen 70 jaar geleden al het levenslicht. Ze zijn het geesteskind van de Engelsman Wilbert Awdry, die de verhalen schreef voor zijn zoontje. Het puffende geluid van voorbijrijdende stoomtreinen inspireerde hem tot het bedenken van de blauwe locomotief Thomas en zijn sidekicks die het ene dolle avontuur na het andere beleven. 70 jaar en heel wat spannende verhalen later zijn Thomas en zijn vriendjes nog altijd springlevend: hun belevenissen zijn te volgen in boekvorm, via uitzendingen op VTM KZoom, en er is natuurlijk tal van leuk Thomas & Friends speelgoed. Goed voor uren lees, kijk- en speelplezier!


Nog tot vrijdag 26 augustus (van 8 tot 20 uur) staat Thomas in de inkomhal van station Gent-Sint-Pieters en nodigt hij alle families met kinderen uit voor een bezoekje. Maak kennis met Thomas en zijn vrienden en speel naar hartenlust aan de speelwagon achter de trein. Kinderen kunnen ook deelnemen aan de Thomas kleurwedstrijd en leuke prijzen winnen. 


De Thomas trein die komt naar Gent is niet de echte Thomas de Stoomlocomotief maar een speeltrein om kinderen kennis te laten maken met Thomas en zijn vrienden. De echte Thomas trein komt wel naar Stoomcentrum Maldegem op 10-11 september. 


Meer weten?

www.thomasdestoomlocomotief.be