De hele zomer lang sturen we testgezinnen naar het Zandsculpturenfestival in Oostende. Félice, Axelle en Julien lieten er geen zand over g...

Onder de indruk!

De hele zomer lang sturen we testgezinnen naar het Zandsculpturenfestival in Oostende. Félice, Axelle en Julien lieten er geen zand over groeien en trokken vrijwel meteen richting de kust voor een meet & greet met de talrijke vedetten in zand.

Félice (bijna 9) en zus Axelle (7) zijn kleine kunstenaars in wording, ze volgen allebei tekenacademie. "Ze waren onder de indruk van hoe de zandsculpturen gemaakt zijn", vertelt mama Heidi.

De 40 kunstenaars, afkomstig uit 12 verschillende landen, creëerden uit niet minder dan 240 vrachtwagens speciaal aangevoerd zand, een beeldengalerij van ruim 10.000 m². De 150 reusachtige sculpturen, van 2 tot 6 meter hoog, zijn bestand tegen alle weersomstandigheden.

Samen met kleine broer Julien (5) ontdekten ze het Zandsculpturenfestival gedurende 2 uur. "De kinderen kenden iets te weinig personages. Ze vonden het wel heel leuk als ze de figuren herkenden: Harry Potter, Messi, FC De Kampioenen, Courtois, ..."


De magistrale handen van de zand-kunstenaars brengen een eerbetoon aan de vedetten uit de muziek, film- en sportcultuur.

"We bleven 2 uurtjes. Er stond ook een trampoline en ik had ze gerust nog wat langer kunnen laten springen, maar het was al bijna 18 uur en we moesten weg." Mama Heidi is erg tevreden van de accommodatie op het festival. "Heel propere toiletten. Zo zie je zie niet meer op openbare plekken."


Het Zandsculpturenfestival, een aanrader?
Heidi: "Ik heb het aan andere mensen aangeraden. Het was prachtig weer en een ideale afwisseling van een dagje strand. Globaal genomen: heel leuke uitstap!" Ze combineerden het festival met een bezoek aan de 3D tentoonstelling in Oostende. Ook de moeite waard!Het Zandsculpturenfestival vindt plaats op het Groot Strand van Oostende en opent zijn poorten voor het publiek elke dag nog tot en met zondag 4 september, doorlopend van 10 tot 19 uur. En hou de blog in de gaten, want vanaf vandaag geven wij opnieuw 50 gratis tickets weg!

De prijzen voor de tickets bedragen:
* kinderen tot en met 3 jaar: gratis
* kinderen van 4 tot 11 jaar: € 8
* volwassenen: € 12
* studenten (op vertoon van studentenkaart): € 10
* seniors ouder dan 65 jaar (op vertoon van identiteitskaart): € 10
* personen met een beperking (op vertoon van invaliditeitskaart): € 10Meer weten?
http://www.zandsculpturen.be