We stuurden Matthias en Deborah samen met mama en papa naar Yale 3D World Magic & Fun in Oostende. De sterren in de verrassende én veel...

Met The Simpsons op de foto

We stuurden Matthias en Deborah samen met mama en papa naar Yale 3D World Magic & Fun in Oostende. De sterren in de verrassende én veelal hilarische scènes? Juist ja, Matthias en Deborah zelf!

Op vrijdag 5 augustus vertrok het gezin vanuit Heusden richting Oostende voor een fijne én spannende dag aan zee. "We vertrokken 's morgens op tijd. Met een lekker warme jas aan, want het was nog frisjes. We waren heel benieuwd naar wat we allemaal te zien gingen krijgen. Voor mama en papa was er de vraag of de kindjes wel mooi zouden mee werken om leuke foto's te kunnen maken. De kindjes keken er vooral naar uit om Lisa (Simpson) en de dino's te zien. Wat eerst een frisse zeedag leek te worden, werd snel een zonnige, warme dag. De jassen konden dus in de auto blijven", vertelt mama Sylvie."Voordat we aan de 3D aankwamen, moesten we nog een heel eindje stappen langs het strand. Maar dit vonden we zeker niet zo erg: het mooie weer, de zee en leuke tekeningen die we onderweg tegenkwamen, maakten de wandeling mooi en gezellig." Toen ze in de verte grote vlaggen zagen wapperen, wisten ze dat ze vlakbij waren. "Toen we de tenten zagen staan, wisten we dat we er bijna waren. Ons geduld moest niet langer op de proef gesteld worden."
"Bij het binnengaan stonden 2 fijne mensen ons op te wachten om ons kort te vertellen wat we konden verwachten. Ze vertelden ook dat we binnen steeds hun collega’s konden aanspreken. Over hoe het beste de foto’s te nemen of om foto’s te maken zodat iedereen erop stond. Dit was zeer fijn."
50 nieuwe decors wachtten hen op. Op Yale 3D World Magic & Fun ben je zelf de ster. Je acteert er in een 50-tal geschilderde, verrassende én veelal hilarische scènes, terwijl vrienden en/of familieleden foto’s van je nemen. Alles wat in andere musea niet mag, moet hier: aanraken, luidop lachen, foto’s nemen én gekke dingen doen. Yale 3D World Magic & Fun bezorgt je onvergetelijke foto’s die nog heel lang gekoesterd kunnen worden.

 
"Het was niet altijd gemakkelijk om de foto’s zo te nemen, dat er een mooi 3D effect zichtbaar was, maar we zijn er zeker in geslaagd om toch veel stukken tot een goed einde te brengen. Er waren verspreid over de grote tent een heel aantal panelen opgesteld met foto’s op. Op de grond stonden voetjes en een camera gemarkeerd. De voetjes gaven aan waar je het best kon gaan staan. De camera gaf de positie aan van waar de foto getrokken moest worden. Natuurlijk was de weg vrij om zelf dingen uit te proberen. Bij een aantal panelen lagen ook attributen om de foto’s wat extra aan te kleden."

 
In de klassieke geschilderde decors komen heel wat thema’s aan bod :
* actualiteit: met de verkiezingen in de States en “Euro 2016”
* retro-momenten: met o.a. een scène rond de legendarische tennis poster van fotograaf Martin Elliott uit 1976 met de toen 19-jarige Fiona Butler
* hilarische momenten: met o.a. een bijzondere stofzuiger, een overmoedige biljartspeelster, de binnenkant van een wasmachine, onze nonnen die na een jaar afwezigheid terug een bezoekje komen brengen maar… in een ander gedaante
* de vele dieren
* vele scènes over gekende reeksen: The Simpsons, het 250ste album van De Rode Ridder, de voetbalrevelatie KV Oostende, The Minions en bijvoorbeeld ook Mister Bean"Wat een belevenis was dat! We hebben heel veel gelachen, maar toch ook zo nu en dan eens gerommeld omdat de foto’s niet wilden lukken zoals we in gedachten hadden."

Aan het einde van de expo kan je met Arctic-Explorer acteren in een kortfilm. Dat doe je niet alleen, maar samen met een 5-tal dieren. Dompel jezelf onder in de ijskoude wildernis van Antarctica en verwarm je aan je onvergetelijke ontmoetingen met de ijsberen, orka's, pinguïns en zeehonden. "We maakten een filmpje waarbij we zelf op ijs staan in het midden van een oceaan. Hier kwamen pinguïns, zeehondjes, een ijsbeer en orka’s naar ons toe gezwommen. We konden ze virtueel aaien, een knuffel geven, … Het idee op zich was mega! Deborah was enorm enthousiast om zichzelf op het scherm te zien met een ijsbeer en de pinguïns. Alleen was het jammer dat de mensen die achter ons aan het wachten waren mee in beeld stonden. Dit hadden ze beter met een doek ofzo afgeschermd." 

Dit gezin kan haar familie-album aanvullen met een massa leuke en grappige foto's. "Het was zeer tof om te doen. Matthias en Deborah hebben zich heel goed geamuseerd."

Je kan Yale 3D World Magic & Fun nog bezoeken tot zondag 28 augustus van 11 tot 18 uur.
Tickets:
* kinderen jonger dan 4 zijn gratis
* kinderen tussen 4 en 11 jaar: 6 euro
* senioren (vanaf 60 jaar) en jongeren vanaf 12 jaar + studenten met studentenkaart tot 25 jaar: 8 euro
* volwassenen: 10 euro
* groepen vanaf 15 personen: 2,5 euro/kind, 7 euro/12+


Meer weten?
www.3DWorldBelgium.be
www.Facebook.com/3DWorldBelgium