Zaterdag mochten we naar de première van 'Meester Kikker'. Een meester die af en toe in een kikker verandert... Elien en Lore vonden...

Meester Kikker, levensecht

Zaterdag mochten we naar de première van 'Meester Kikker'. Een meester die af en toe in een kikker verandert... Elien en Lore vonden het maar gek klinken. 

"Soms ben ik een kikker. Dat is mijn supergeheim. Niemand mag het weten, behalve jullie." De meester maakt vast een grapje. Daarom vindt Sita hem zo leuk. Tot hij op een dag op school arriveert met kroos in zijn haar en zijn natte kleren aan flarden. De meester werd aangevallen door een ooievaar! Die zijn immers dol op kikkers… Samen met haar vrienden wil Sita er alles aan doen om de meester te beschermen. Dat wordt het begin van een grappig, maar ook spannend avontuur. Een onbekommerde zomerse film boordevol dieren… en vooral één heel bijzondere kikker. Naar het gelijknamige succesboek van Paul van Loon.


De film start bij de spreekbeurt van Sita... over kikkers. Dat was niet afgesproken. Ze ging het over katten hebben. Tijdens haar spreekbeurt doet meester Frans wel erg vreemd. Hij moet zelfs naar buiten hollen. En even later gebeurt het... hij verandert in een kikker. Meester Frans vertelt z'n grootste geheim aan Sita. En dat kleine lieve meisje kan het echt niet voor zichzelf houden. Al snel weet de hele klas het. En dan kan het avontuur beginnen.


We kijken binnen bij 2 gezinnen: het gezin van Sita én het gezin van Wouter, haar klasgenootje. Sita woont samen met haar mama. Van een papa is geen sprake. Haar mama is zot van beesten. Ze is dierenarts en gaat zo hard op in haar werk dat Sita vaak aan haar lot overgelaten wordt. Sita maakt de brooddoos van mama klaas, ze moet in de koelkast om zoek naar haar avondmaal, Sita gaat dan maar zelf naar de ouderraad op school, ... Ik kreeg echt medelijden met Sita en zou ze zo zelf mee naar huis nemen. Maar toch voel je geen wrok naar haar mama toe. Elien vond de mama van Sita, samen met Sita zelf en juf Suzan zelfs de leukste personages van de film.


De eerste drie kwartieren zaten Elien en Lore op het puntje van hun stoel. Een meester die in een kikker verandert, een vrolijke bende op school, een strenge directeur, een echte beestenbende bij Sita thuis, ... Na 3 kwartier zochten ze veiligere oorden op. Elien kroop bij papa op school en Lore koos voor de schoot van mama. Op het einde is de film ook echt even héél erg spannend. En net dan, ja net dan, moest Lore plassen. We sprongen zo snel we konden naar het toilet én waren nog net op tijd terug voor hét moment van de film. 

De film is niet Vlaams, maar Nederlands gesproken. Bij het bekijken van de intro, had ik even schrik dat Elien en Lore het niet altijd zouden verstaan. Maar die vrees bleek ongegrond. De film wordt aangeraden vanaf 6 jaar. Maar Elien (bijna 5) en Lore (3) vonden het alvast een aanrader. Jonger kan dus zeker en vast ook. En veel ouder mag ook! Want zelf heb ik ook ontzettend genoten van deze familiefilm. Een echte aanrader!
 

Na de film, mochten we vragen stellen aan 2 van de personages: juf Suzan en Wouter, het vriendje van Sita. Zij vertelden dat slechts enkele scènes computergestuurd werden. Het overgrote merendeel was geacteerd. Het lijkt ook allemaal levensecht. Je twijfelt geen seconde aan wat je ziet. En je denkt op geen enkel moment: 'Dit kan niet.' Toen we gisteren met tante Riet terugkwamen van een dagje aan het meer, zat er een pad op het weggetje. We stopten. Keken de pad aan. En we dachten alle drie hetzelfde. Meester Frans? Elien ging dichterbij. En ik riep nog net op tijd: "Elien, geen kusje geven hé!


Grappig en spannend, zijn maar 2 van de vele trefwoorden die de film typeren. Wij vullen het lijstje graag aan met: ontroerend, lief, gek, hilarisch én vrolijk. Dé ideale familiefilm op het einde van deze zomervakantie of bij de start van het schooljaar. Terug naar school... Wij zijn alvast benieuwd in welk eng dier de juffen van Elien en Lore zullen veranderen.

Vanaf vandaag kan je Meester Kikker zelf gaan bekijken in: Kinepolis Antwerpen, UGC Antwerpen, Utopolis Mechelen, Euroscoop Maasmechelen, Studio Skoop Gent, Palace Aalst, Studio Geel, Roxy Theatre Koersel of Cinema Central Ninove.


Meer weten?
http://www.jekino.be/nl/filmcatalogus/interne_films/meester_kikker-5646.html