Een heel schooljaar lang hebben we het starterspakket van Goedgemerkt uitgetest. En nu zijn we klaar voor een nieuw schooljaar... Onze naams...

Goedgemerkt naar school

Een heel schooljaar lang hebben we het starterspakket van Goedgemerkt uitgetest. En nu zijn we klaar voor een nieuw schooljaar... Onze naamstickers liggen al te wachten tot ze op 1 september weer de deur uit mogen. 

In het basispakket (€ 19,95) zitten alle labels die je nodig hebt om te beginnen met je spullen, kleding, schoenen en tas goed-te-merken. Vanwege de kleine aantallen is dit de ideale starters set:
* 30 kleine naamstickers in één kleur
* 30 instrijklabels met merkje 
* 20 transparante schoenlabels om over je naamsticker te plakken
* 1 tassenhanger naar keuze


Je eigen plaklabels maken, het is erg eenvoudig. Hier kan je de labels helemaal personaliseren. Voor de kleine naamstickers kies je een kleur, een lettertype en een merkje. Je kan kiezen uit 9 kleuren: rood, blauw, turquoise, groen, oranje, licht roze, donker roze, lavendel en donker paars. Ik koos voor rood. Vervolgens maak je je keuze uit 9 verschillende lettertypen. Ik ging voor Brightstar. En dan komt de moeilijkste opdracht: een merkje kiezen. Er zijn er 122 verschillende: varkentje, spin, naaimachine, taart, bloem, hartje, zon, poes, vlinder, hond, ... Moeilijk kiezen. Er zat ook een konijntje bij, een lief klein konijntje. En laat nu net zo'n konijntje hét symbool zijn van onze blog. Zo kon ik toch relatief snel de knoop doorhakken. Het is ook leuk natuurlijk om het klassymbool van je kindje te kiezen. Dan enkel nog de tekst ingeven. Je krijgt hiervoor 2 regels. Ik koos ervoor om 1 naamlabel voor beide zusjes te maken. De fruit- en koekjesdozen durven hier namelijk al eens van boekentas wisselen. Of de kleertjes van grote zus worden wat later nog eens gedragen door kleine zus. Handig dat haar naam er dan meteen instaat. Van de tekst kan je de tekstgrootte kiezen: extra groot, groot, normaal, klein, extra klein.


Ook voor de instrijklabels kan je 2 regels tekst ingeven. Het label zelf is steeds wit. Je kan nu wel de tekstkleur kiezen: zwart, rood, blauw, groen of roze. Je kiest tussen 2 lettertypen: standaard of kinderen. En dan kies je nog een merkje.Tot slot mag je ook nog een tassenhanger uitkiezen. Je krijgt de keuze uit:

* blauw met dolfijn
* groen met auto
* oranje met uiltje
* rood met lieveheersbeestje
* roze met prinses
* geel met ster

In het startpakket zitten ook schoenlabels. Die hoef je niet te personaliseren, ze worden automatisch aan je bestelling toegevoegd.

Het bestellen is echt kinderspel. Na het afronden van je bestelling, kan je betalen. Wanneer je aankoopbedrag lager is dan € 35 worden 2,95 euro verzendingskosten aangerekend. (Tip: wie fan wordt op Facebook, ontvangt meteen een unieke kortingscode van 5%.) 2 dagen na mijn bestelling, zat het pakje al in de brievenbus. Echt waanzinnig snel.Het uittesten kon beginnen. Bij elk label hoort een handleiding. Je leest er perfect wat je vooraf moet doen, hoe je de labels moet aanbrengen en hoe je ze eventueel terug kan verwijderen.

Alles kreeg een label: de boekentas, de fruitdoosjes, de koekendoosjes, de brooddoos, de schoenen, de jas, het fluohesje, ... Het aanbrengen gaat erg makkelijk. De kleine naamstickers kan je heel eenvoudig opkleven. Zorg er wel voor dat de ondergrond schoon, vlak en droog is. Best eerst dus goed afwassen en afdrogen. Ze plakken meteen stevig vast. Er was er eentje bij waarvan ik vond dat het toch niet 100% recht plakte, maar dat kreeg ik al niet meer los. Zo goed plakken ze.


Deze stickers zijn vaatwasser, magnetron en diepvries veilig. Een vaatwasser hebben wij niet in huis. De afwas gebeurt hier nog elke dag met de hand. En meestal is dat papa's taak. De 2 koekendoosjes op de foto hieronder hebben een heel schooljaar dienst gedaan. De naamstickers zijn erg lang mooi gebleven. Pas vanaf mei begonnen ze te vervagen. De foto is genomen begin juli. Je merkt dat ze nu wel aan vervanging toe zijn. De doosjes zelf eigenlijk ook, want de print op de voorkant is er helemaal afgesleten en de sluitingen zijn ook niet meer zo stevig. Dus samen met de naamstickers, kunnen we best ook de doosjes zelf vervangen binnen een week.De instrijklabels bevestig je met behulp van je strijkijzer. Je legt het label op de juiste plaats, legt er bakpapier of een zakdoek over en strijkt een tijdje met het warme toestel (zonder stoom) over het label. Het label hangt goed vast wanneer de lijm helemaal gesmolten is. Deze labels gebruik ik in de jassen en truien. Heel handig. De labels zijn wasmachine en droger veilig. Eén keer kwam een label een beetje los na het wassen. We hebben de instructies voor het aanbrengen opnieuw herhaald en het label hing weer stevig vast. 

Je kan de labels ook weer verwijderen. Dat kan bij gladde of katoenen materialen. We hebben het zelf nog niet geprobeerd.


De schoenlabels heb ik niet zo vaak gebruikt. Ik heb ze in een paar laarzen van Elien gekleefd toen die mee naar school moesten. Maar anders label ik de schoenen nooit. Je krijgt bij het startpakket 20 transparante schoenlabels, voldoende voor 10 paar schoenen of laarzen. Voor de schoenlabels gebruik je het gepersonaliseerde plaklabel en je kleeft er een transparant schoenlabel met de tekst 'deze schoen is van' over.

Wij zijn erg tevreden van dit startpakket. Alles wat je nodig hebt, zit erin. Vooral de naamstickers en instrijklabels vinden we erg handig. We hebben nog voldoende naamstickers voor het komende schooljaar. We hebben wel een nieuwe lading strijklabels nodig. Maar die kan je ook apart bestellen. Handig zijn ook de Back2school pakketten:
* Back2school XL voor € 24,95: 30 kleine plaklabels, 30 instrijklabels, 18 plakgemak kledingstickers, 20 schoenlabels, 1 tassenhanger
* Back2school XXL voor € 28,95: 30 plaklabels in één kleur, 30 instrijklabels, 18 plakgemak kledingsstickers, 20 mini labels, 20 schoenlabels, 1 tassenhangerMeer weten?
https://www.goedgemerkt.nl