Nog tot eind augustus gaat Cartoon Network met een nieuwe editie van Imagination Studios opnieuw op zoek naar de grootste teken-, schrijf- e...

De volgende generatie creatievelingen

Nog tot eind augustus gaat Cartoon Network met een nieuwe editie van Imagination Studios opnieuw op zoek naar de grootste teken-, schrijf- en animatietalenten in Vlaanderen.

Net als vorig jaar kunnen creatieve kinderen hun verbeelding de vrije loop laten en maken ze kans op mooie prijzen. Als klap op de vuurpijl zien de winnaars nadien hun creatie op de zender verschijnen!

Vlaamse kinderen tussen 4 en 16 jaar kunnen deelnemen aan deze online wedstrijd, die opgedeeld is in 3 categorieën:
* Tekenen
* Script Schrijven/Storyboard
* Animatie

Kinderen kunnen hun fantasie ten volle laten werken in de categorie van hun keuze. Bedenk een nieuw personage in Ben 10, schrijf een geschifte aflevering voor Adventure Time of maak jouw eigen animatiefilm, de mogelijkheden zijn eindeloos! De inzendingen worden online ingestuurd, en wie weet zie je jouw creatie binnenkort wel tot leven komen op Cartoon Network!Op de campagnewebsite kunnen kinderen terecht voor heel wat tips en tricks van makers zoals Ben Bocquelet (Gumball) en Rebecca Sugar (Steven Universe, Adventure Time). Ze kunnen er bijvoorbeeld een rondleiding achter de schermen krijgen en bovendien vinden ze er ook een pak materialen die hen kunnen helpen bij het deelname zoals teken- en kleurbladen, storyboards, muziekfragmenten, special effects en nog veel meer. Zo zijn ze optimaal voorbereid om aan hun eigen creaties te werken.
 

Tijdens de wedstrijdperiode worden er op verschillende locaties in Vlaanderen, in samenwerking met enkele partners, workshops georganiseerd, waar kinderen ter plekke aan de slag kunnen. Dat is onder andere het geval op het Internationaal Cartoonfestival Knokke-Heist.


In elke categorie zijn er mooie prijzen te winnen en de winnaars worden geselecteerd door een ervaren wedstrijdjury:
* Lectrr, huiscartoonist bij krant De Standaard, jurylid van het Cartoonfestival Knokke - Heist én auteur van tal van strips en illustraties. Zijn cartoons worden inmiddels vertaald in het Frans, Engels, Zweeds, Noors, Afrikaans, Duits en het Turks.
* Isabelle Cracco (iza), professioneel begeleidster van de animatiefilm workshops Waf! voor het Fonds Raoul Servais vzw, leerkracht animatiefilm in het deeltijds kunstonderwijs aan de Academie voor Beeldende Kunst Gent. Realisaties voor de films 'Taxandria' en' Nachtvlinders' van Raoul Servais als background-artist, stop-motions voor de kleuterserie circus 'Hocus Pocus' op Ketnet.

Met bekroonde hitseries als Adventure Time, Ben 10, De Wonderlijke Wereld van Gumball en Steven Universe is Cartoon Network sinds jaar en dag een kweekvijver voor de grootste namen uit de animatiewereld. Cartoon Network Imagination Studios wordt ook in andere Europese landen gelanceerd. De wedstrijd illustreert de betrokkenheid van de zender bij de ontwikkeling van vaardigheden bij kinderen.

Meer weten?
http://imaginationstudios.cartoonnetwork.nl/
http://www.youtube.com/watch?v=AuyInCs3Rbg&feature=youtu.be

Foto's
Cartoon Network