Voorbije woensdag kwam de GVR (de Grote Vriendelijke Reus) uit in de filmzalen. Wij stuurden Margo met zus Nina en broer Mauro naar de premi...

De GVR, een filmtopper

Voorbije woensdag kwam de GVR (de Grote Vriendelijke Reus) uit in de filmzalen. Wij stuurden Margo met zus Nina en broer Mauro naar de première voor een ontmoeting met de GVR.

"We vertrokken helemaal niet wetende wat ons te wachten stond. Gaat kleine broer Mauro niet bang zijn? Zou er veel volk komen? Misschien ook wel bekende mensen?" Margo en haar gezin nam de metro naar Kinepolis Antwerpen voor de première van de GVR. "De kinderen vonden de rit met de metro al spannend", vertelt mama Vanessa. Eens aangekomen, wisten ze niet waar eerst kijken. "Jongens en meisjes op stelten en veel animatie."


"We mochten ook zelf proberen op de stelten." Enkel Margo moest daarvoor passen. Deze pechvogel zit momenteel met gebroken been in een rolstoel. Broer en zus proberen wel.


"Dan gingen de poortjes open en kregen we een ijsje. Het genieten kon alvast beginnen."


In de GVR (de Grote Vriendelijke Reus), gebaseerd op Roald Dahl's wereldberoemde gelijknamige boek, maakt het eenzame weesmeisje Sophie (Ruby Barnhill) kennis met de magische reuzenwereld. Wanneer ze 's nachts wakker ligt, wordt ze plotseling uit haar bed geplukt en ontvoerd. Maar Sophie heeft niets te vrezen; het is de Grote Vriendelijke Reus (Oscarwinnaar Mark Rylance). Een reus die misschien eigenaardige woorden gebruikt, maar geen vlieg kwaad doet. Ze komt er echter al snel achter dat zijn soortgenoten minder vriendelijk zijn en samen met de GVR smeedt ze een plan om alle kinderen in de wereld te beschermen tegen de kwaadaardige reuzen.


"We werden direct meegezogen in het verhaal. Zo mooi verfilm, net of je loopt door het boek. De meiden hun favoriete personage was Sofie. Mauro koos voor de GVR zelf." Het boek won diverse prijzen en is één van de bekendste kinderboeken aller tijden. Dit jaar is het precies 100 jaar geleden dat de legendarische kinderboekenschrijver Roald Dahl werd geboren. 


De film duurt zo'n 2 uur. "Maar dat heb je helemaal niet door. Het was soms schrikken en dan weer lachen om dan stiekem een traantje weg te pinken. Kortom: het perfecte recept voor een filmtopper."

Of we naar de Grote Vriendelijke Reus moeten gaan kijken deze zomervakantie? "Dit is zeker een to do! Wij genoten van klein tot groot voor de volle 100 procent! De kinderen willen hem zelfs nog eens gaan kijken! Het was een topnamiddag!Meer weten?
http://benelux.eonefilms.com/films/the-bfg
www.youtube.com/watch?v=O_mDFpZYxAA