Vliegen jullie deze zomer samen met je kinderen naar de zon voor een ontspannende vakantie? Huren jul lie op locatie een huurauto om de stre...

Zijn we er bijna?

Vliegen jullie deze zomer samen met je kinderen naar de zon voor een ontspannende vakantie? Huren jullie op locatie een huurauto om de streek te verkennen? Of rijden jullie met de auto naar een verre vakantiebestemming? Sunny Cars, aanbieder van huurauto's op meer dan 8000 locaties wereldwijd heeft 10 tips om autoritten met kinderen tijdens de vakantie aangenaam en vlot te houden. We geven ze graag mee.

Ondanks dat we op vakantie gemiddeld slechts een paar uur per dag met de huurauto rijden, kan het er op de achterbank heftig aan toe gaan; kinderen die verveeld raken, zeuren om snoep of constant vragen of de bestemming al bereikt is. Om het goede vakantiehumeur vast te houden, is goede voorbereiding én het juiste entertainment van groot belang. Sunny Cars heeft 10 tips voor een relaxte fly & drive met kinderen.

1. Zorg voor het juiste vermaak op een tablet én een tablethouder
De tablet is tegenwoordig bijna standaard bagage op vakantie. Zorg ervoor dat je er genoeg spelletjes, puzzel- en tekenapps op hebt staan en je hebt weer uren vermaak voor de kinderen geregeld. Neem ook een tablethouder mee, zodat de kids relaxt een filmpje kunnen kijken. Straks willen ze niet meer uitstappen!

2. Reserveer je autostoel of maxi-cosi vooraf
Wacht niet tot je op de vakantiebestemming aankomt om dan pas naar een kinderstoel te vragen. Kinderzitjes zijn beperkt aanwezig bij autoverhuurders. Grote kans dus dat ze op zijn, zeker in het hoogseizoen. Meteen regelen wanneer je de huurauto reserveert dus! Geef dan ook door hoe oud je kind is, zodat de juiste kinderstoel voor zijn of haar leeftijd gereserveerd wordt.
3. Ken de old-school autospelletjes
Als ouder is het van ‘levensbelang’ de old-school autospelletjes te kennen. Om samen te spelen met de kinderen of als bron van inspiratie. “Ik zie, ik zie wat jij niet ziet” blijft populair, maar vergeet vooral het namenspel (waarbij je zoveel mogelijk dieren, voornamen of landen met een bepaalde letter moet verzinnen), “Ik ga op reis en ik neem mee”, het tel-spel (wat simpelweg neerkomt op het tellen van zoveel mogelijk kentekens van een bepaald land, een bepaalde kleur auto, etc.) en autobingo niet.

4. Neem je kinderstoelhoes mee van thuis
Vind je het geen prettige gedachte dat er al andere kinderen op de kinderstoel hebben gezeten? Neem dan je eigen kinderstoelhoes mee. Desnoods nog een extra zodat je een reserve exemplaar hebt, mocht het misgaan en je kind wagenziek worden.

5. Huur een auto die groot genoeg is
We weten allemaal dat je met kinderen veel spullen bij hebt. Zorg dat de auto die je huurt voldoende kofferruimte heeft. Door te kiezen voor een grotere autocategorie weet je ook zeker dat er achterin voldoende veiligheidsriemen zijn. Tip: neem je eigen auto als uitgangspunt, dan zit je altijd goed!

6. Creëer een ‘speelzak’ voor onderweg
Een tas vol met spullen waarmee de kinderen zich kunnen vermaken. Te denken aan; muziek, knuffels, spelletjes, (kleur)boeken, kleurpotloden, raamstickers, iets om te snoepen. Altijd een succes!7. Neem zonneschermen mee voor in de huurauto
Leuk een zonbestemming, maar niets is zo vervelend wanneer je kinderen op de achterbank last hebben van de zon. Het meenemen van zonneschermen voorkomt een hoop geklungel met doeken tussen ramen etc. als jullie onderweg zijn naar dat afgelegen strandje.


8. Zorg voor spuugzakjes aan boord
Het kan zijn dat een rit naar mooie bezienswaardigheden (onverwachts) veel bochten heeft en als jouw kind wagenziek wordt, wil je daarop voorbereid zijn. Het zijn trouwens ook perfecte afvalzakken.

9. Kies voor snelheid bij het ophalen van je huurauto
Kies bij het boeken van je huurauto voor ‘desk at airport’. Zo verlies je geen tijd aan het wachten op een shuttle bus die je naar de verhuurder brengt. Om ook het lang in de rij staan bij de verhuurder te voorkomen, is ook het Premium Pakket zeker een aanrader.

10. Vergeet de hoofdtelefoon niet
Wil je zelf ook nog een normaal gesprek voeren of naar je eigen muziek luisteren? Zorg dan voor een hoofdtelefoon. Dan hoef je niet aldoor mee te luisteren naar de filmpjes of kinderliedjes op de achterbank. 
Meer weten?
www.sunnycars.be

Foto's?
SunnycCars