Tijdens de zomer van 1997 ontwierp en bouwde Rolf Mertens zijn eerste houten “Nikky-Bike” voor zijn zoontje Niklas. Dit was de voorloper va...

Veilige en stevige fiets, écht goed!

Tijdens de zomer van 1997 ontwierp en bouwde Rolf Mertens zijn eerste houten “Nikky-Bike” voor zijn zoontje Niklas. Dit was de voorloper van de KOKUA LIKEaBIKE en het begin van een succesverhaal. Rube was één van de proefkonijnen die deze fiets 6 maanden lang voor ons mocht testen.

Nele De Schepper, mama van Rube, kende het merk Kokua nog niet. Nadat bekend werd dat Rube proefkonijn mocht zijn voor 6 maanden, zochten ze meteen wat meer informatie op. "Het zag er een super coole fiets uit. We zagen dat de fiets wel redelijk duur was, dus we verwachten degelijkheid."

Sinds de start in 1997 werden verschillende houten modellen aan het gamma toegevoegd. Enkele jaren geleden werd de jumper boven het doopvont gehouden, waarmee Kokua weeral een nieuwe standaard zette. Nog niet zo lang geleden werd de eerste 'fiets met pedalen' aan het gamma toegevoegd. De LIKEtoBIKE is een vanzelfsprekend vervolg op de reeds erg uitgebreide LIKEaBIKE-familie.


De LIKEtoBIKE fiets is dé perfecte meegroeifiets:
* voor kinderen vanaf ± 3,5 jaar
* alu frame en vork, stuur en stuurpen, zadelpen
* luchtbanden 16” Schwalbe Big Apple
* 2 uitvoeringen: met v-brake (handrem) voor en terugtraprem of v-brake voor en achter (2x handbediende rem)
* keuze uit 4 kleuren: rood, parelmoer, groen of roze
* zadelhoogte: 48 - 63 cm
* unisex frame
* gewicht: 7,5 kg (versie met v-brakes)
* optie: spatborden, bagagedragerRube koos voor een rood exemplaar. "Onze eerste indruk? Een prachtige rode fiets. Blinkt mooi. Ziet er super uit. Een echte race fiets! De rode kleur valt meteen op. Hij ziet er erg modern uit", vertelt mama Nele.


Rube fietste tijdens de testperiode elke dag naar school. "Mensen op straat spraken Rube aan dat hij zo een mooie fiets had. De fiets is prachtig afgewerkt en van goed materiaal. Het is een zeer stevige fiets die tegen een stootje kan. Het is ook een sportiever model."


De troeven van deze fiets? Daar moeten Rube en mama Nele niet lang over nadenken.
"De ketting is uniek: een speciaal ophangsysteem zorgt ervoor dat deze niet los kan komen en ze kunnen zich er niet aan vuil maken. Ook de remmen zijn zeer goed wat voor kleine kinderen echt wel handig is. Rube gebruikt de knijprem vooraan aan het stuur het meest. De fiets rijdt erg soepel en heeft dikkere banden, het stuur is flexibel. En een zeer stevige poot waarop de fiets kan steunen. Na 6 maanden testen ziet hij er ook nog als nieuw uit."


Het stuur is wel erg flexibel. Het draait helemaal rond. "Zo was Rube soms met een achterstevoren gedraaid stuur aan het rijden. Gelukkig had hij dat snel door. De bel vinden we redelijk fragiel." Nele had de indruk dat het geen overdreven groot model van fiets is. "Rube is niet overdreven groot, maar de fiets die ons aangeboden werd, is voor hem toch al aan de kleine kant."


Mama Nele en Rube zijn ontzettend dankbaar voor de kans om de fiets 6 maanden lang uit te testen. "We vinden het echt een zeer veilige en stevige fiets. Zeer handig en dit dankzij de goede remmen en het flexibele stuur. Van stevige materialen gemaakt en écht goed!

Kwaliteit en degelijkheid kennen natuurlijk hun prijs... Deze Kokua-fiets kost € 379,95. "De fiets is wel duur. We vragen ons af of we zo veel geld zouden investeren in een kinderfiets als we hem niet eerst konden uittesten."Meer weten?
http://www.kokua.be/nl/