" Erg wisselvallig met bewolkte tot zwaarbewolkte perioden en af en toe enkele opklaringen " was het weerbericht van deze week. Bi...

Veel toffe doe-opdrachten

"Erg wisselvallig met bewolkte tot zwaarbewolkte perioden en af en toe enkele opklaringen" was het weerbericht van deze week. Binnen spelen dus! Wat? Heb je je echt al een beetje verveeld? Dan is het hoog tijd voor een doe-het-zelfboek met superleuke opdrachten! Tijd voor Niek de Groot! Lore testte het DIY-boek voor ons uit.

"Ik was heel blij toen ik het boek won, want boeken zijn echt mijn ding", zegt Lore. Niek de Groot is allang geen kleintje meer tussen de graphic novels van De Fontein. Van de serie zijn in Vlaanderen en Nederland sinds het verschijnen van deel 1 al meer dan 45 000 exemplaren verkocht. Wereldwijd werden er al 6 miljoen exemplaren verkocht van deze New York Times-bestseller. Het doeboek 'Niek de Groot doet het zelf' is ideaal voor op vakantie! 


"Dit is een zeer fijn doe-boek. Er staan echt leuke en originele opdrachtjes in. Zo moest ik bijvoorbeeld een top 10 van vies eten maken en tekstballonnetjes van stript aanvullen. Ik moest geheimschrift ontcijferen en woordspelletjes doen."

  Dit langverwachte doe-het-zelfboek staat bomvol superleuke opdrachten die je zelf kunt doen: vind je weg in het doolhof, los quizjes, raadsels en puzzels op, schrijf je eigen strips, doedel maar lekker raak en ontdek de geheimen van Nieks tekentalent. Je verveelt je nooit meer. Een DIY-boek om eindeloos van te genieten.


"Het boek is in zwart-wit, maar dat stoorde niet. De tekeningen zijn leuk gemaakt. En ik heb heel wat afgelachen. Maar mijn broek heb ik niet van mijn kont gelachen", lacht Lore. Deze boekenwurm doet normaal gezien 2 dagen met een dik boek. Ieder boek is op een wip en een zucht uit. Met Niek de Groot had Lore langer plezier. "Je kan er lang in werken, want er zijn echt veel toffe doe-opdrachten. Mijn mama vindt dat goed, want de meeste boeken die ik koop, heb ik op 2 dagen uit. Daarom gaan we ook veel naar de bib."

Lore raadt het DIY-boek aan al haar klasgenootjes aan. Je moet er wel eentje kopen en het boek niet halen in de bib, tipt Lore. "Een boek als dit koop je best zelf, je mag er veel in schrijven en tekenen. De onderwerpen zijn echt tof en zeker geschikt voor kinderen van mijn leeftijd."

 
Dit invulboek is een lekker tussendoortje, ideaal als je even moet bijkomen van een Niek de Groot-avontuur, of om mee te nemen in je koffer. NIEK DE GROOT DOET HET ZELF
Lincoln Peirce
€ 14,99
http://www.uitgeverijdefontein.nl/kinderboeken/boek/niek-de-groot-doet-het-zelf/