Delhaize en La Fermière slaan de handen in elkaar en organiseren een leuke en creatieve blogwedstrijd. Opdracht? Aan de slag met de authe...

IJs van La Fermière

Delhaize en La Fermière slaan de handen in elkaar en organiseren een leuke en creatieve blogwedstrijd. Opdracht? Aan de slag met de authentieke yoghurt of rijstpap van La Fermière. Dat moet je ons geen 2 keer vragen!

Een tijdje terug kregen we een mailtje van Delhaize om het uitgebreide gamma yoghurt van La Fermière voor te stellen. Misschien ken je ze wel? De lekkere yoghurtjes in de bekende, herkenbare terra cotta of glazen yoghurtpotjes. De Franse producent maakt yoghurt van hoge kwaliteit zonder bewaarmiddelen volgens een traditionele methode. 

In haar uitgebreide gamma vind je onder meer de authentieke yoghurt op smaak gebracht met vanillestokjes uit Madagascar, kokos, hazelnoot en amandel, vanille rijstpap en rijstpap met zeste van citroen. We kregen een setje van elk.


De opdracht? "Hergebruik de inhoud van het yoghurtpotje en maak met de inhoud een nieuw recept en/of hergebruik het potje voor creatieve / do-it-yourself doeleinden en geef het yoghurtpotje op die manier een tweede leven."

We kozen voor de eerste uitdaging en dachten na over een recept met de yoghurt zelf. Omdat we in de zomer graag (en véél) ijsjes smullen, was het concept snel bedacht. 

Ingrediënten? La Fermière yoghurt, siliconen cupcakevormpjes, lepel, stift en ijsstokjes.
Recept? Heel eenvoudig! Vul het cupcakevormpje (wij deden er 2 in elkaar, voor extra stevigheid) met de yoghurt naar keuze. Met één potje La Fermière konden we 2 cupcakevormpjes vullen, 2 ijsjes dus. Strijk de bovenkant glad en stop er in het midden een ijsstokje in. 


Wanneer je verschillende smaken gebruikt, is het leuk om de smaak op het ijsstokje te schrijven voor je het in de yoghurt stopt. Zo weet je wat je straks kiest. Wij gebruikten de 3 smaken: vanille, kokos en hazelnoot/amandel. 

Stop de gevulde cupcakevormpjes nu enkele uren in de diepvriezer. Let er wel op dat de stokjes min of meer recht blijven staan. 

Enkele uren later zijn de yoghurt-ijsjes klaar! De cupcakevormpjes kan je eenvoudig (maar voorzichtig) verwijderen. Kijk eens hoe leuk ze eruit zien...Maar zijn ze ook lekker? Getest op kinderen... En ja hoor! Héél lekker!
Lore koos voor de vanille, Elien vond de kokos de aller-lekkerste, papa had liever de hazelnoot en mama, die lust ze allemaal even graag!
Nadat de yoghurt op is en je hebt kunnen genieten van de heerlijke romige smaak van de yoghurt, zonde toch om zulke mooie potjes weg te gooien? Er bestaan zo vele manieren op de potjes te hergebruiken: de potjes zijn waterproof, kunnen in de oven én in de vriezer.


Delhaize wil haar strijd tegen verspilling verder zetten en draagt het “no waste” idee hoog in het vaandel. Delhaize wil iedereen daarom inspireren met nieuwe, originele ideeën hoe deze yoghurtpotjes kunnen hergebruikt worden om ze zo een tweede leven te geven. Enkele tips: hergebruik het potje als kaarshouder, als vaas, als schaaltje voor het maken van crème brûlée… 

We verzamelen in ieder geval al onze lege potjes en maken er zeker nog iets leuks van! 

La Fermière yoghurt bestaat telkens uit 2 potjes van 150 gram voor € 2,79. De rijstpap zijn 2 potjes van 160 gram voor € 2,89. #Delhaize #LaFermière


Meer weten?
http://shop.delhaize.be/nl-be/