Dit voorjaar introduceerde Little Tikes het meest innovatieve speelhuisje ooit: de Go Green Playhouse. Met dit huisje leren kinderen spele...

Go Green, Milieubewust speelhuis

Dit voorjaar introduceerde Little Tikes het meest innovatieve speelhuisje ooit: de Go Green Playhouse. Met dit huisje leren kinderen spelenderwijs verantwoordelijk omgaan met het milieu.

Little Tikes is hét merk bij uitstek als het gaat om kwalitatief buitenspeelgoed voor jonge kinderen. Het nieuwste huisje Go Green Playhouse biedt veel nieuws om te ontdekken, zo is het voorzien van een zonnepaneel en een opvangton voor regenwater. Het speelhuisje stimuleert de geestelijke ontwikkelingen, motoriek en nieuwsgierigheid. Milieubewust spelen is nog nooit zo leuk geweest!

Veel mensen zijn zich bewust dat ´wij´ als samenleving allen een steentje bij dienen te dragen aan een beter milieu. Misschien sta je er niet elke dag bij stil, toch verandert het straatbeeld om ons heen constant. Zonnepanelen op daken worden steeds normaler en regenwater wordt gebruikt om de tuin van water te voorzien. Komende generaties zullen opgroeien in een omgeving waar voortdurend wordt gestreefd naar nieuwe, milieuvriendelijke oplossingen. De Go Green Playhouse leert kinderen van kleins af aan de basis van groen denken en handelen.


Het mag duidelijk zijn: de Go Green Playhouse biedt meer dan een leuke speelervaring. Alle voorzieningen die er in terug te vinden zijn, tref je ook in een milieuvriendelijke woning. Op het dak vind je een namaak zonnepaneel en er is een stukje voorzien waar je gras of bloemetjes kan laten groeien. 


Boven de deurbel is een zonnecel geplaatst, welke de opgevangen energie opslaat en er voor zorgt dat de LED-verlichting in het speelhuis kan branden. Iets minder hightech, maar minstens zo leuk, is het moestuintje. Door middel van een aantal handige tips, bijgeleverd door Little Tikes, leren kinderen (en ouders…) hoe ze hun eigen groenten kunnen kweken. Dankzij de opvangton voor regenwater, kunnen de plantjes gemakkelijk en verantwoord bewaterd worden.


Met zoveel leuks aan de buitenkant, vergeet je bijna dat er in het huisje ook nog van alles te beleven valt. Er zijn recyclagebakken aanwezig om afval te leren scheiden, maar ook de kraan stroomt dankzij het opgevangen regenwater. 


Niet alleen kinderen, maar ook hun ouders worden aangemoedigd het ‘groene’ voorbeeld te geven. Gelukkig zit er een handig informatieboekje bij, welke ook te begrijpen is voor kinderen. Een zetje in de goede richting, waarna ieder kind spelenderwijs de mogelijkheden van dit speelhuisje kan ontdekken.
  

De prijs? De adviesprijs bedraagt € 299. Inbegrepen zijn:
* de zonnecel welke gebruikt kan worden voor de LED-verlichting
* de gootsteen met werkende kraan
* het vogelhuisje en de recyclagebakken
* het moestuintje waar groene vingers van gaan kriebelen
* het waterreservoir welke gevuld wordt door regenwater op de vangen
* het stukje dak voorzien om gras of bloemetjes te laten groeien
* de deur is voorzien van deurbel, verstelbaar raam en een postvak
* ventilatie in het dak
* 8 accessoires
* kinderboekje met informatie over alle mogelijkheden van het huis Voor de 2de verjaardag van Lore vorig jaar, kochten wij een speelhuisje van Little Tikes. We kozen voor dit huisje: Little Tikes Woodside Cottage. Het was een moeilijke keuze, want de speelhuisjes-markt is erg groot! Maar we zijn erg tevreden van onze aankoop. Van zodra het mooi weer is, spelen de meisjes in de tuin én in hun speelhuisje. De fantasie die vrijkomt vind ik geweldig: ze koken er, eten er, spelen winkeltje, doen hun ijssalon open, maken er een dokterskabinet van, ... De meeste speelhuisjes zijn van plastic, dit is er eentje van hout, gecombineerd met plastic elementen. We vonden het meteen erg mooi en het past perfect in onze tuin. Moest het Go Green speelhuisje vorig jaar al op de markt geweest zijn, denk ik dat die ons wel had kunnen versieren. Vooral de zonnepanelen, gootsteen mét werkende kraan (wij hebben een gootsteen zonder werkende kraan) én het waterreservoir vind ik een meerwaarde! En het past helemaal in de milieuvriendelijke manier waarmee we onze meisjes toch proberen op te voeden. Misschien moeten we toch overwegen om zonnepanelen op ons speelhuisje te leggen én een waterreservoir aan te sluiten?


Welk speelhuisje hebben jullie in de tuin staan?


Meer weten?
http://www.littletikes.com/

Foto's?
Little Tikes