Slapen in een sprookjeshuis, welk kind wil dat nu niet? Iets beleven, iets anders dan anders doen, het is een blijvende trend in vakantiewen...

Slapen als Doornroosje

Slapen in een sprookjeshuis, welk kind wil dat nu niet? Iets beleven, iets anders dan anders doen, het is een blijvende trend in vakantiewensenland en de kinderen kijken nog meer uit naar de vakantie, kort of lang, dan ooit te voren. We zetten de meest sprookjesachtige vakantieverblijven voor jou op een rijtje.

Thuis boekjes lezen over het sprookje ter voorbereiding op de vakantie of het weekendje weg. Slapen als Doornroosje in een kasteel of de grens opzoeken tussen werkelijkheid en fictie als Alice in Wonderland…

Als Alice in de Ardennen
Kleine flesjes toverdrank, een mini-deurtje in de muur en een verkleedkist vol prinsessenkleedjes op zolder; in de Ardennen staat een sprookjesachtige vakantiewoning waar meisjesdromen overuren maken. Zelfs het theeservies staat klaar, dus Alice kan zo aanschuiven voor een tasje! Eén van de eerdere gasten vat het treffend samen: “Het ’kind’ in ons kwam weer boven”.

https://nl.belvilla.be/vakantiehuizen/belgie/fays-4-personen-BE-6960-77

 
Duizend-en-één-nacht in een yurt
Verblijf in een Mongoolse yurt en laat je meeslepen in de verhalen van ‘Duizend-en-één-nacht’. Belvilla biedt één yurt in de Ardennen aan en een andere yurt in Friesland, beide met overdadige details en kleuren in de stijl van Sherazade. De yurts hebben een kenmerkende ronde vorm met een groot luchtgat in het dak. Binnen vind je een mooi beschilderd bed en ook de andere meubels zijn in stijl.

https://nl.belvilla.be/vakantiehuizen/belgie/houffalize-4-personen-BE-6660-51
https://nl.belvilla.be/vakantiehuizen/nederland/molkwerum-4-personen-NL-8722-08


Een kasteel als Doornroosje
Bij een ridder of prinses hoort een kasteel; zo simpel is dat! Belvilla heeft wel honderd kasteelwoningen in haar aanbod die je kan huren als vakantiewoning. Ze staan over heel Europa verspreid met een sterke vertegenwoordiging in Italië en Frankrijk. Sommige kastelen heb je helemaal voor jezelf en in andere kastelen huur je een gedeelte als vakantiewoning. Zo verblijf je in de Bourgogne in de toren van een 15e-eeuws kasteel met zwembad.

https://nl.belvilla.be/vakantiehuizen/frankrijk/onlay-6-personen-FR-00001-83


Meer kastelen vind je hier

Hans en Grietje of Goudlokje
Hans en Grietje of Goudlokje zijn juist vertrokken, zo lijkt het bij een popperig vakantiehuis in de Belgische Westhoek. Een huisje aan de Noord-Hollandse kust geeft je hetzelfde gevoel, net als een 18e-eeuwse woning aan de rand van het Berger Bos. Of wat denk je van een sprookjesachtige villa in Hessen?

https://nl.belvilla.be/vakantiehuizen/belgie/proven-6-personen-BE-8972-03
https://nl.belvilla.be/vakantiehuizen/nederland/bergen-2-personen-NL-3183-01
https://nl.belvilla.be/vakantiehuizen/nederland/bergen-2-personen-NL-4985-01
https://nl.belvilla.be/vakantiehuizen/duitsland/marienhagen-12-personen-DE-34516-12Meer weten?
https://www.belvilla.be/

Foto's?
Belvilla