In de gebouwen van de voormalige vismijn vind je vandaag een themapark over zee en zeevaart, vis en visserij. SEAFRONT biedt voor elk wat wi...

Proefkonijn gezocht: Vissers op zee

In de gebouwen van de voormalige vismijn vind je vandaag een themapark over zee en zeevaart, vis en visserij. SEAFRONT biedt voor elk wat wils. En niet onbelangrijk: kinderen zijn hier baas!

SEAFRONT brengt je langs een kabbelend beekje naar een mysterieuze tunnel onder de zee... Je gaat kopje onder en ontmoet plant en dier in deze spannende tocht onder de zeespiegel. Je herontdekt de geschiedenis van Zeebrugge én zijn roemrijke haven. Vissers brengen je terug naar lang vervlogen tijden en laten je proeven van het ruwe visserleven. Je bezoek aan Seafront is pas compleet als je aan boord gaat van de Russische duikboot Foxtrot en het voormalig lichtschip West-Hinder.


De nieuwe educatieve doe-expo 'Vis: van boot tot bord' neemt je mee in de wondere wereld van vis en visserij. Maak kennis met het enorme aanbod Noordzee-vis: van de petieterige garnaal tot de knappe griet en de angstaanjagende zeeduivel. De visser neemt je op sleeptouw en vertelt over het harde labeur aan bod. Snuif de geur van de zilte zee, ervaar de spanning bij het ophalen van de netten. De vangst is binnen, de vis wordt gesorteerd en klaargemaakt voor consumptie. Via een veilsimulator ontdek je hoe het er in de visveiling echt aan toe gaat. Als volleerde aankopers kan je zelf vis vis van je voorkeur kopen. Een veilspel met winnaars en verliezers: leuk om te leren, spannend om te doen!


Bekijk een prachtige onderwaterfilm of neem een kijkje in de prachtige scheepsbibliotheek. In het kinderhoekje beleef je dolle computeravonturen met Freddi Fish en Miel Monteur. Ga op pad met een knotsgekke diepzeemobiel of neem een duik in het nieuwe ballenbad. Ook de schelpententoonstelling, de verzameling scheepsmodellen, de merkwaardige verzameling torpedo's van de Belgische marine, de Expo 'Kusttoerisme' en de nieuwe Expo 14-18 zijn de moeite.Deze zomer pakt SEAFRONT bovendien uit met een nieuw, uniek project <FISHSTORIES>, waarin de mensen achter de keten ‘van boot tot bord’ aan bod komen. In deze interactieve expositie ontdek je de portretten van 10 figuren die getuigen over hun band met de zee. De visserijsector komt als het ware tot leven. Het project geeft van A tot Z een mooi beeld van de keten van visvangst tot op het bord, een verhaal voor jong en oud. De 10 karakterfoto’s geven stuk voor stuk een unieke inkijk op de visserijsector, een gesloten wereld waar je anders moeilijk de kans krijgt om achter de schermen te kijken.

Aan de hand van 10 thema’s lieten we een matroos, visser, schipper, reder, vissersvrouw, wetenschapper, veilmeester, zeevisgroothandelaar, chef-kok en cafébazin aan het woord. Elk met hun eigen verhaal, hun eigen belevenissen. In alle verhalen speelt de vis de allergrootste rol. We volgen de vangst, het aanlanden, het veilen en bewerken en zien hem zelfs geserveerd op ons bord. Kortom, met “FISHSTORIES” krijgen bezoekers dus een unieke inkijk in “de mens achter de visserij”.


Ben jij ouder dan 6? Een stoere piraat? Zin om de zeven zeeën te veroveren? Kan je klimmen en klauteren als een echte zeebonk? Durf je het diepe sop inglijden en vijandige schepen in het vizier houden? Dan is een bezoek aan SEAFRONT iets voor jou. Getest op Kinderen zkt een testgezin om SEAFRONT te bezoeken. Stel je gezin snel kandidaat. Dat kan via een reactie hieronder of via de Facebookpagina https://www.facebook.com/getestopkinderen. Vermeld jullie namen en leeftijd en vertel welke Noordzee-vis je het liefst eet. Reageren kan tot en met maandag 4 juli.

SEAFRONT is dagelijks open van 10 tot 17 uur, in juli en augustus tot 19 uur. Er is een grote, gratis parking. Een bezoek duurt ongeveer 2 uur. Volwassenen betalen 12,50 euro voor een ticket. Kinderen jonger dan 12 jaar betalen 9 euro. En ben je kleiner dan 1 meter? Dan ga je gratis binnen.Meer info?
http://www.seafront.be
https://www.facebook.com/seafront.zeebrugge

Foto's?
SEAFRONT