Op vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus krijgen per nacht 100 gezinnen de kans om voor het eerst te overnachten in de Plantentuin Meise. Won...

Overnachten in de Plantentuin

Op vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus krijgen per nacht 100 gezinnen de kans om voor het eerst te overnachten in de Plantentuin Meise. WonderWeekend, een nieuw initiatief van 4 vaders, wil een alternatief bieden voor festivals die een aparte programmatie hebben voor kinderen en ouders door verrassende activiteiten aan te bieden die je vooral samen als gezin kan beleven en ontdekken.

4 jonge vaders, met samen 9 kinderen tussen de 3 en de 12 jaar, starten samen WonderWeekend, een nieuw initiatief dat gezinnen wil onderdompelen in verwondering door samen dingen te beleven en te (her)ontdekken. Dat hoeft voor één keer niet met luide muziek of reuze springkastelen. Integendeel. Soms zitten de mooiste herinneringen in de kleinste momenten.


Zo is de plaats alleen al waar WonderWeekend doorgaat meer dan uniek: de Plantentuin Meise. Voor het eerst in de geschiedenis van de Plantentuin mogen 200 gezinnen overnachten op het prachtige grasveld tussen de collectie eiken: per 2 in een kartonnen tent, die je uiteraard eerst zelf beschilderd hebt, of met de hele familie in een prachtige tipi. 

Naast slapen, beleef je tijdens WonderWeekend alles nét iets anders: zo mag de hele familie voor één keer, ja, ook de ouders, met de handen eten in het Restaurant Zonder Bestek. En kijkt jong en oud met verbazing hoe de acrobaten van Suspend’s letterlijk vertikaal tegen de muren van het kasteel dansen. Als de avond valt eerst nog samen hout klieven, vuur maken en met een marshmallow aan een spiesje genieten van een troubadour die nog komt aanschuiven. Voor één keer mag iedereen een beetje langer opblijven, en maak je nog een nachtelijke wandeling door de prachtig uitgelichte serres of zoek je op de hoogste toren van het kasteel naar de Grote Beer. Om de volgende ochtend te ontwaken in de mooiste tuin van het land en in alle rust nog samen te ontbijten op een levend picknick-kleed...


WonderWeekend belooft alvast geen ‘klassiek’ festival te worden. Niet alleen qua sfeer en programmatie tijdens het weekend zelf, maar ook qua organisatie in het algemeen. Zo wordt minstens de helft van de winst geschonken aan SOS Kinderdorpen, de organisatie die kinderen die er alleen voor staan opvangt en een nieuwe thuis en familie geeft.

Wanneer?
* 100 gezinnen van vrijdag 19 tot zaterdag 20 augustus
* 100 gezinnen van zaterdag 20 tot zondag 21 augustus
De WonderWeekend activiteiten starten om 16 uur en duren tot 12 uur de volgende dag.

Waar?
WonderWeekend vindt plaats in de mooiste tuin van het land: Plantentuin Meise, Nieuwelaan 38, 1860 Meise

Prijs?
WonderPas voor volwassenen: € 70
WonderPas Kinderen & jongeren: € 35
Met een WonderPas krijg je:
* 2 dagen toegang tot WonderWeekend
* een tent voor 1 overnachting op de Kamping van Karton
* een Breakslow (een heerlijk ontbijt dat voor één keer niet zo 'fast' moet verlopenInfo of vragen?
02/217.05.48