Leren fietsen is een belangrijke en onontbeerlijke mijlpaal in het leven van je kind, vaak synoniem van vrijheid en trots. En of Maite trot...

Met vallen en opstaan

Leren fietsen is een belangrijke en onontbeerlijke mijlpaal in het leven van je kind, vaak synoniem van vrijheid en trots. En of Maite trots is op haar nieuwe roze loopfiets van B'TWIN!

Het loopfietsje, enorm populair onder kinderen van 2 tot 4 jaar, werd speciaal bedacht om op een leuke manier de fiets te ontdekken. Dankzij het eenvoudige mechanisme bewaart je kind gemakkelijker het evenwicht, waardoor fietsen vanaf het eerste moment dolle pret is.

Maite (2 jaar) wil altijd meedoen met grote broer die zot is van zijn fiets! Grote broer heeft dezelfde loopfiets in een andere kleur. "We waren allemaal heel enthousiast toen we de fiets zagen! Broer was zelf een beetje jaloers dat de fiets niet voor hem was. Maite vond haar eigen loopfiets toch een beetje eng", vertelt mama Reninca.


Ik herken het verhaal van deze mama. Toen Elien enkele jaren terug voor haar 2de verjaardag een coole loopfiets kreeg, had ze er ook schrik van. Het heeft toch enkele maanden geduurd voor ze erop durfde. Maar eens die angst overwonnen was, was ze niet meer te houden en vloog ze door de straten. 

Binnenkort vliegt Maite met haar eigen loopfiets door de straten. "De RUNRIDE is lekker fel, compact en toch stevig! Nodigt uit om uit te proberen! Deze loopfiets is ook geschikt voor kleine kindjes. Dat is een heel groot voordeel in vergelijking met andere loopfietsjes. We probeerden in de winkel eens een andere loopfiets, maar daar kon Maite nog lang niet aan de grond."


Maite maakt ondertussen trouwens ook al vordering. "Ze durft er nu al op zitten en wat rondstappen. Dus ik verwacht dat het fietsen niet heel lang meer op zich zal laten wachten. In juli nemen we de fiets mee op vakantie en ik verwacht dat we vanaf dan heel wat frequenter zullen fietsen."


Om het leerproces te bevorderen en te verzekeren dat jonge fietsertjes gemakkelijk kunnen stoppen, heeft B'TWIN zijn loopfietsjes uitgerust met Stop Easy: een vernieuwend, revolutionair en ergonomisch remsysteem op maat van kleine handjes. De remhendel staat dichter bij het stuur zodat een kind er gemakkelijker aan kan, en dankzij het slimme ontwerp ligt hij stevig in de hand. Dankzij de beweging van de remhendel, parallel met het stuur, moet een kind minder kracht zetten om de remmen. En door de natuurlijke beweging van de hand te volgen, is het remvermogen van dit innoverende systeem 30% hoger dan dat van een klassieke remhendel. Zo wordt remmen kinderspel.

Mama Reninca kan nog niet zoveel vertellen over dit stop easy systeem. "Maite haalt nog niet genoeg tempo om er al van te kunnen profiteren." Voordelen over de fiets zelf, kan Reninca ons wel geven. "De fiets is heel makkelijk wendbaar. Het stuur kan volledig omgedraaid worden! Hij is licht én past makkelijk in de koffer als je op uitstap gaat."


Maite leert fietsen met vallen en opstaan, zo hoort het. "Als de fiets gevallen is, staat het stuur vrij snel scheef. Maar dat is gauw opgelost natuurlijk! We kunnen niet wachten tot kleine meid er echt mee 'weg' is!"

Deze fiets zonder pedalen, die kinderen van 2 tot 4 jaar voortbewegen door zich af te duwen op de grond, is de perfecte manier om op een leuke manier je evenwicht op 2 wielen te leren bewaren!


Lieve Maite, neem alle tijd die je nodig hebt om te wenen aan je nieuwe fiets, om je zeker te voelen in je zoektocht naar het evenwicht op 2 wielen. Stuur je ons binnenkort een foto van een vliegende Maite? We kijken ernaar uit!


Meer weten?
http://nl.decathlon.be/C-1038106-loopfietsen