Een opvouwbaar bad, het bestaat! H et opvouwbare Stokke® Flexi Bath® is ruimtebesparend en gemakkelijk in gebruik: thuis of onderweg. Ons ...

Handig in gebruik

Een opvouwbaar bad, het bestaat! Het opvouwbare Stokke® Flexi Bath® is ruimtebesparend en gemakkelijk in gebruik: thuis of onderweg. Ons kleinste proefkonijntje Lotte mocht het bad uittesten.


Iedereen kent Stokke van de iconische Tripp Trapp®-stoel, ondertussen meer dan veertig jaar oud. Maar wist je dat Stokke ook kinderwagens, draagzakken, textiel én badkamermeubelen heeft? Stokke staat garant voor een lange traditie ontwerpen van elegante en duurzame producten. De Stokke-producten bevorderen de interactie tussen mama, papa én baby. Eén van die producten is het opvouwbare Stokke® Flexi Bath®. Dit bad is ruimtebesparend en gemakkelijk in gebruik. De los verkrijgbare Stokke® Flexi Bath® Newborn Support geeft extra steun en is comfortabel voor de pasgeboren baby. Deze Support is geschikt voor kinderen van 0 tot 8 maanden (maximaal 8 kilogram).


Mama Kim had er alvast zin in. "Mijn indruk vóórdat we het bad testten was alvast positief. Het leek mij erg handig dat er een badje bestond dat niet veel plaats in beslag nam, want als prille mama sprokkel je wel wat baby-uitzet bij elkaar. Bovendien heb je met de support je handen min-of-meer vrij, wat erg praktisch is." De verwachtingen waren dus hooggespannen. We bezorgden Kim en Lotte een opvouwbaar Stokke® Flexi Bath® en de Stokke® Flexi Bath® Newborn Support. "De 2 stuks samen zijn een lichtgewicht en nemen weinig plaats in beslag in de auto waardoor je het gemakkelijk mee op reis of tot bij de grootouders kan nemen."

De handleiding is, volgens mama Kim, erg eenvoudig. "Maar niet echt nodig, want het wijst zichzelf in feite uit. Er wordt wel melding gemaakt dat je kindje er niet langer dan 10 minuten in mag liggen, maar onze badsessies duren toch nog niet langer dan dat."Badje opengevouwen, support erin geklikt, water op temperatuur en het proefkonijn erin! "Het is een vrij stevig badje en makkelijk open te vouwen. Zodra het met water gevuld is, blijft het perfect open staan. De doorschijnende kleur is heel leuk, aangezien je je kindje zo ook onder water kan zien.


Lotte nam, voor ze het Stokke® Flexi Bath® kreeg, een bademmer. "Het was wel steeds een gehuil tijdens het uitkleden en inzepen, maar eens ze in haar bademmer voor 2/3 werd ondergedompeld in het warme water, werd het stil. Ze genoot van de warmte..."

Tijd om Lotte in het Stokke® Flexi Bath® te stoppen. "Spetter, spitter, spater, lekker in het water?! Toch niet helemaal... De eerste keren in het Flexi-bath waren niet zo'n succes, omdat ze niet helemaal omringd werd met het warme water. Enkel haar beentjes en ruggetje raakten het water, waardoor ze er niet erg van genoot. Maar dat zal aan ons kleintje gelegen hebben en het feit dat ze misschien nog erg piep was. Tegenwoordig kan ze er meer van genieten en blijft ze wel stil in de support liggen. Dat bewijzen de foto's.
De support is een leuk hulpmiddel aangezien je op die manier toch meer bewegingsvrijheid hebt, maar is het net iets moeilijker om haar ruggetje te wassen. Zonder support kan je je kindje natuurlijk wel iets dieper in het water dompelen en kan je overal aan."Kim vindt het badje mét support erg handig. "Vooral als ik ze alleen moet wassen. Als de papa meedoet, prefereer ik momenteel nog de emmer. We gaan het badje vooral op verplaatsing gebruiken en thuis een beetje afwisselen tussen emmer en Flexi-bath."

De adviesprijs voor het bad bedraagt 41 euro, voor de support betaal je 16 euro. Je kan kiezen uit 4 kleurtjes: roze, blauw, wit of doorschijnend.Meer weten?
https://www.stokke.com/BEL/nl-be/kinderkamer/stokke-flexibath/3288.html