Maandag werd het project PARKOUR van Octopusplan op gang getrokken door de bekendste parkoureur van Vlaanderen, Nicolas Vanhole.  Met de ...

PARKOUR op gang

Maandag werd het project PARKOUR van Octopusplan op gang getrokken door de bekendste parkoureur van Vlaanderen, Nicolas Vanhole. Met de campagne wil het Octopusplan beweging in openlucht en duurzame verplaatsingen stimuleren.

Parkour is een opkomende sport waarbij het de bedoeling is om op een veilige en creatieve manier te bewegen van punt A naar punt B over verschillende obstakels buiten, in de openlucht.

In de eerste campagneweek krijgen de kinderen les PARKOUR van de turnleerkracht op school. Zij zullen sportief huiswerk meegeven met de leerlingen zodat ze thuis verder kunnen oefenen met (groot)ouders, oudere broer of zus, … Nicolas toont de oefeningen samen met kinderen in huiswerkfilmpjes die de 8 basisvaardigheden van PARKOUR verduidelijken.


De campagne loopt van 2 tot en met 27 mei in 1000 scholen in Vlaanderen en Brussel.


PARKOUR is een project van het Octopusplan (Voetgangersbeweging vzw) met de steun van de GymnastiekFederatie Vlaanderen, We’re All Athletes en DETO turnpantoffels. Peter is Nicolas Vanhole, bekend van Helden op Ketnet. Meer weten?
http://www.octopusverkeersland.be/parkour 

Foto's?
Hopsasa