Vorige week ging MY SKINNY SISTER in release, de Beste film op Het Jeugdfilmfestival 2016 én Beste Jeugdfilm door de kinderjury op de Berl...

My skinny sister: levensecht

Vorige week ging MY SKINNY SISTER in release, de Beste film op Het Jeugdfilmfestival 2016 én Beste Jeugdfilm door de kinderjury op de Berlinale. We stuurden de 4 nichtjes Janne, Jolien, Silke en Liezelot op stap. 

Stella, ietwat klunzig en mollig, is dol op haar grote zus, die door iedereen wordt bewonderd. Want Katja is gewoon perfect: knap, sportief en o zo elegant. Katja droomt van een schaatscarrière en traint elke dag. Maar steeds vaker is ze lusteloos en slecht gehumeurd.

De 4 nichtjes Janne, Jolien, Silke en Liezelot trokken vorige week naar Gent. Een namiddagje girl-power mét sentiment in de cinemazaal.


Liezelot (14 jaar) vat de film samen: "De twee zussen zijn het tegenovergestelde van elkaar. De oudste heeft anorexia en de jongste is wel een beetje dik. Wanneer de jongste zus het te weten komt en haar ermee confronteert, bedreigt de zus haar met iets dat zij anders ook gaat zeggen tegen de ouders. Wanneer de jongste zus het toch zegt tegen haar ouders én haar zus niet meer wilt eten, wordt Katja naar een instelling gebracht. Daar wordt ze geholpen."


MY SKINNY SISTER ontleedt de situatie van het slachtoffer van een ernstig eetstoornis en van de mensen die haar omringen. Deze film over de band tussen twee zussen kaart een moeilijk thema aan: eetstoornissen bij jongeren. Een feel-good-movie is dit dus niet. "Ik vond de film wel emotioneel, omdat het levensecht is. De problematiek van anorexia bij een tiener wordt aangekaart."

Liezelot had vrij hoge verwachtingen van de film, die werden voor haar niet helemaal ingelost. "Er kwamen vreemde stukken voor in de film die ook moeilijk te begrijpen waren. Daardoor vond ik de film niet supergoed. Wat wel is: de film gaat over het dagelijkse leven én leert je hoe je met de problematiek moet omgaan.

 
De 4 nichtjes vonden Stella het leukste personage. "Ze heeft uiteindelijk toch gezegd tegen haar ouders dat haar zus anorexia heeft. Zo heeft ze het leven van haar zus gered."

De film speelt vanaf woensdag 4 mei in: Cinema Central Ninove, Budascoop Kortrijk, Studio Skoop Gent en Cinema Zed Leuven. Bekijk hier alvast de trailer.


Meer weten? 
http://www.jekino.be