Het is zover! Het populaire Amerikaanse schoenenmerk Skechers open de haar allereerste winkel in België. De primeur is weggelegd voor Wijne...

Schoenen én cupcakes

Het is zover! Het populaire Amerikaanse schoenenmerk Skechers opende haar allereerste winkel in België. De primeur is weggelegd voor Wijnegem Shopping Center, waar op zaterdag 9 april een winkel werd geopend van 187m² groot. Een week later werd de winkel gedoopt en wij waren erbij.

Met haar aanbod van meer dan 3 000 hippe, sportieve schoenen is Skechers erg 'hot', vooral bij jongeren. In Amerika is Skechers al lang een begrip. Ik moet eerlijk zeggen: ik had er nog nooit van gehoord. Toen de uitnodiging voor voorbije zaterdag in mijn mailbox terechtkwam, ging ik meteen aan het googelen. Op de website vind je de uitgebreide collectie dames-, heren- en kinderschoenen.De winkel van Skechers ziet er erg mooi uit! De designers hebben zich laten inspireren door de look & feel van moderne lofts en industriële winkels. Er werd dus vooral gebruik gemaakt van beton, baksteen, zichtbare metalen balken en diverse lichtaccenten. De schoenen zijn meteen dé blikvangers in de winkel. Je vindt ze in alle mogelijke kleuren én motiefjes. De achterste wand is voorbehouden voor de kinderschoenen. En die schitteren echt!


We kregen een drankje én een heerlijke cupcake aangeboden. En het werd helemaal te gek toen één van de meisjes een paar schoenen mocht kiezen om uit te testen. Ik moet eerlijk zijn... Het was de allereerste keer dat ik Elien 'losliet' in een schoenwinkel. Normaal gezien maak ik de eerste selectie en is de keuzevrijheid voor Elien beperkt. Voorlopig beperkt haar schoenencollectie zich daarom ook tot de kleuren: grijs, zwart én blauw. 'Want dat past toch overal bij, Elien?' Nu ze de kans kreeg, moest ze er dan ook niet lang over nadenken en deed ze eens lekker zot: een schoen in de kleuren blauw, roze, groen, paars én wit. Glitters én lichtjes. Alles erop en eraan dus! 'Mag het, mama?' 'Ze zijn zoooooo mooi!'


We riepen er een lieve winkeldame bij en zij haalde met veel plezier de 2de schoen. We begonnen met maat 29, want die maat heeft Elien op dit moment. Maar die schoenen zaten veel te ruim. Een 28 zat als gegoten. De maatjes vallen dus eerder groot uit.

Schoenen passen mét een cupcake? Ze zouden het moeten verplichten in alle schoenwinkels! Wat heeft een meisje meer nodig?
 
 Van zodra Elien de schoenen aanhad, begonnen niet enkel de schoenen licht te geven, dezelfde schittering zag je in Eliens oogjes. 'Mama, kijk, mijn schoenen geven licht!' De studs op de top van de schoen fonkelen roze, blauw en wit bij elke beweging. Geweldig, vindt ze het!

Of ze de schoenen wou uitdoen om naar huis te gaan? Nee, ze moesten aanblijven! Haar oude blauwe schoenen verdwenen in de nieuwe schoendoos. En ik heb zo'n flauw vermoeden dat die daar niet gauw meer zullen uitkomen.

Elien en haar nieuwe fonkelende Skechers schoenen, het was meteen liefde op het eerste gezicht. Nu is het tijd om deze comfortabele schoenen mét Memory Foam binnenzool aan een uitgebreide gebruikstest te voorzien. Wordt vervolgd...

Toen ze zaterdagavond in bed kroop, zei ze nog "Mama, ik ben van gedacht veranderd. Roze was mijn lievelingskleur. Maar dat is niet meer. Nu heb ik veel lievelingskleuren: groen, roze, paars, blauw en wit."


Meer weten?