Op 1 mei opent een nieuw ondergrond parcours voor echte durfals op het domein van de Grotten van Han. Na de aanwijzingen van een ervaren gid...

Proefkonijn gezocht: Speleologie voor iedereen

Op 1 mei opent een nieuw ondergrond parcours voor echte durfals op het domein van de Grotten van Han. Na de aanwijzingen van een ervaren gids, mag je de grot zelf ontdekken. Getest op kinderen mag één gezin sturen voor de avant-première. Durven jullie?

Parcours Speleo is een unieke kans voor groot en klein om op een leuke manier de vergeten paden van de Grotten van Han te herontdekken. De honderdjarige tram brengt je naar de historische uitgang van het ondergrondse netwerk. Langs het Hol van Enfaule, dat sinds 1857 verlaten is, ga je het Parcours Speleo binnen. Uitgerust met een overall beginnen de avonturiers hun ontdekkingstocht  van de vergeten paden van de Grot. Dit eenvoudige speleoparcours van 600 meter is een unieke kans om je in de schoenen te plaatsen van een echte ontdekkingsreiziger!


Parcours Speleo beslaat een impressionant deel van het ondergrondse netwerk, ontdekt door moedige onderzoekers in 1817. Zij waren de eerste die de grot, over de volledige lengte, durfden doorkruisen. In 1822 begonnen twee wetenschappers aan een ongekend meesterwerk: het in kaart brengen van het ondergrondse netwerk van de Grotten van Han. Na acht dagen van zeer riskante en uitzonderlijke expedities ontdekken ze, vol bewondering, een serie nog niet ontdekte zalen en galerijen. Dankzij het Parcours Speleo ontdek je de Witte Zaal, de Grote Straat en de zaal van Antiparos. Je herontdekt onvergetelijke, verlaten, ondergrondse plekken. In de loop der jaren zijn er talrijke verkenningstochten gerealiseerd om het traject aan te passen en het mogelijk te maken om aan de bezoekers de rijkdom van de onovertroffen, ondergrondse zalen en galerijen te bewonderen.


Getest op kinderen mag één testgezin sturen om op zaterdag 30 april in avant-première Parcours Speleo te verkennen. Ben jij ouder dan 6 jaar en een echte durfal? Heb je geen last van claustrofobie? Stel je gezin dan snel kandidaat, want dit wordt een onvergetelijke ervaring! Vermeld je naam, leeftijd en bewijs dat jij een durfal bent. Dat kan via een reactie hieronder of via de Facebookpagina https://www.facebook.com/getestopkinderen. Reageren kan tot en met vrijdag 15 april.

Parcours Speleo is vanaf 1 mei mogelijk voor het grote publiek in het weekend, op feestdagen en in schoolvakanties. Deze activiteit kost 20 euro per volwassene en 13 euro per kind. Kinderen jonger dan 12 jaar moeten begeleid worden door een volwassene. Je krijgt een helm, een overall, een hoofdlamp, rubberen laarzen, een harnas en een karabijnhaak ter beschikking. De tocht duurt zo'n 1,5 uur. Ervaring is niet vereist. Afhankelijk van het weer kan de activiteit worden geannuleerd omdat bepaalde doorgangen onder water kunnen lopen. Deze activiteit wordt sterk afgeraden voor zwaarlijvige personen, personen met hartaandoeningen en claustrofobische personen.


Meer weten?
http://www.grotte-de-han.be/


Foto's?
Grotten van Han


Je krijgt maximum 5 gratis toegangstickets voor Parcours Speleo, in ruil vragen we een verslag en foto's.