Op woensdag 4 mei gaat MY SKINNY SISTER in release, de Beste film op Het Jeugdfilmfestival 2016 én Beste Jeugdfilm door de kinderjury op d...

Proefkonijn gezocht: My skinny sister

Op woensdag 4 mei gaat MY SKINNY SISTER in release, de Beste film op Het Jeugdfilmfestival 2016 én Beste Jeugdfilm door de kinderjury op de Berlinale. En wij mogen een proefkonijn naar de cinema sturen!

Stella, ietwat klunzig en mollig, is dol op haar grote zus, die door iedereen wordt bewonderd. Want Katja is gewoon perfect: knap, sportief en o zo elegant. Katja droomt van een schaatscarrière en traint elke dag. Maar steeds vaker is ze lusteloos en slecht gehumeurd. Tot Stella ontdekt dat haar zus lijdt aan een ernstige eetstoornis: ze is vermagerd en fel verzwakt. Stella mag niets verklappen aan haar ouders en een grote verantwoordelijkheid drukt op haar schouders. Intussen gaat Katja’s toestand van kwaad naar erger… 
Met heldere blik ontleedt MY SKINNY SISTER de situatie van het slachtoffer en van de mensen die haar omringen, in een ijzersterke film. Deze Zweedse film is Nederlands ondertiteld en duurt 95 minuten.MY SKINNY SISTER werd verkozen tot Beste film op Het Jeugdfilmfestival 2016 en Beste Jeugdfilm door de kinderjury op de Berlinale. Een film die je moet gezien hebben dus!


Getest op kinderen zkt een proefkonijn vanaf 12 jaar dat samen met zijn/haar gezin deze ijzersterke film wil bekijken in één van de bioscopen. Iets voor jou? Stel je dan snel kandidaat. Vermeld je naam, leeftijd en vertel waarom jij de film graag zou zien. Dat kan via een reactie hieronder of via de Facebookpagina https://www.facebook.com/getestopkinderen. Reageren kan tot en met dinsdag 26 april.


De film speelt vanaf woensdag 4 mei in: Cinema Central Ninove, Budascoop Kortrijk, Studio Skoop Gent en Cinema Zed Leuven. Bekijk hier alvast de trailer.Foto's?
Jekino

Je krijgt 4 tickets voor de film in ruil voor een verslag en foto's.