BJR BXL, of voluit 'Bonjour Bruxelles', is een digitaal pakket taalinitiatie Frans voor kinderen uit het vierde leerjaar. Het is de...

Proefkonijn gezocht: Bonjour Bruxelles

BJR BXL, of voluit 'Bonjour Bruxelles', is een digitaal pakket taalinitiatie Frans voor kinderen uit het vierde leerjaar. Het is de ideale opstap naar de lessen Frans in de derde graad.

Vier historische figuren leiden je rond in Brussel: Vesalius, Victor Horta, Eddy Merckx en koning Boudewijn. Op die manier worden taal, mediagebruik en wereldoriƫntatie gecombineerd tot een interessant Ʃn leuk pakket.

De nieuwe taal wordt aangebracht aan de hand van gesproken woord, tekeningen en het woordbeeld. Op deze manier blijven de nieuwe woorden en zinnetjes beter hangen. Vervolgens wordt de woordenschat herhaald en verder ingeoefend. Je vindt ook taaltips en weetjes over het aanleren van een nieuwe taal. Dankzij de app kunnen kinderen hun eerste woordjes Frans oefenen op reis of zich voorbereiden op een trip naar Brussel.

 

Getest op kinderen zkt een proefkonijn uit het 4de leerjaar (met een iPad) dat zich op een speelse manier wil voorbereiden op Frans in de 3de graad. Vesalius, Boudewijn, Horta en Merckx staan klaar om je te begeleiden. Iets voor jou? Stel je dan snel kandidaat. Vermeld je naam, leeftijd en vertel wat jouw eerste Franse woordje was. Dat kan via een reactie hieronder of via de Facebookpagina https://www.facebook.com/getestopkinderen. Reageren kan tot en met 30 april.


Bekijk hier alvast de trailer.


Meer weten?

Screenshots?
Die Keure