Parc Astérix opent vandaag de deuren en stelt meteen een nieuwe topattractie voor. Midden in het Griekse themagebied nodigt deze gloednieuwe...

Nieuwe topattractie Discobélix

Parc Astérix opent vandaag de deuren en stelt meteen een nieuwe topattractie voor. Midden in het Griekse themagebied nodigt deze gloednieuwe attractie de bezoekers van het pretpark uit in de Oude Stad Olympia. 

Dertig kilometer ten noorden van Parijs ligt Parc Astérix, het tweede grootste pretpark van Frankrijk, met maar liefst 39 attracties en 5 shows verspreid over 6 themagebieden. Sander ontdekte het park vorig jaar voor Getest op kinderen. Zijn verslag lees je hier.

De allernieuwste attractie Discobélix dompelt de bezoekers onder in de wondere wereld van het stripalbum Asterix en de Olympische Spelen en biedt klein en groot de kans om te ervaren hoe het voelt om door stripfiguur Obelix als een discus de lucht in te worden geslingerd.

Iedereen weet hoe Asterix, Obelix en hun Gallische vrienden de antieke spelen wonnen. En hoewel Obelix niet aan de wedstrijden mocht deelnemen, omdat hij als kleine jongen in de ketel met toverdrank viel en daardoor altijd de sterkste is, kon hij het niet laten om stiekem toch even te oefenen. Kwestie van ook enkele records op zijn naam te zetten. Op onnavolgbare wijze rukte hij de bronzen discus van een reuzegroot standbeeld en slingerde hij het zo krachtig weg dat het sindsdien eeuwig in beweging is. Voortaan kunnen waaghalzen op die discus met een diameter van 10 meter plaatsnemen voor een sensationele en onvergetelijke rit. Wie de discus aandurft, moet 1,20 meter groot zijn.
De bouw van Discobélix werd een hele uitdaging. De constructie ligt immers tussen twee bestaande attracties en een groot deel van de rails loopt over het meer. 7 maanden lang werd er gewerkt aan de nieuwste constructie. “Alle werken hier zijn bijzonder, maar de bouw van deze attractie werd een wel erg opmerkelijke uitdaging. Zo moest de helft van het meer met een grote dam worden drooggelegd. Bovendien installeerden we enkele speciale effecten die de bezoekers vanaf 2 april kunnen ontdekken. Een buitengewoon project in Parc Astérix!” legt Frédéric Dubosc uit, directeur Travaux Neufs.


Parc Astérix wilde de nieuwe attractie volledig in het teken stellen van Obelix, met in de wachtrij tal van grappige verwijzingen naar de stripfiguur en de bouw van een indrukwekkende eigen versie van een bekend Grieks standbeeld van maar liefst 6 meter hoog. Naast Asterix, die bovenop zijn rots prijkt, heeft nu ook Obelix een eigen standbeeld (van 6 meter hoog!) in het park.

 
In 2016 kreeg de attractie SOS Numérobis een grondige opknapbeurt. De rails, wagons en het dak boven het perron werden volledig vernieuwd, en ook het perron zelf werd vergroot. Zo kreeg de gezinsattractie, ook toegankelijk vanaf 1,20 m, een tweede leven.

 
Ter gelegenheid van de opening van Discobélix, stelt Parc Astérix uitzonderlijke aanbiedingen voor:
* gratis toegang voor kinderen jonger dan 7 jaar van zaterdag 2 april tot en met zondag 3 juli: maximaal 2 gratis tickets per volwassenticket aan volle tarief
* het hele seizoen lang onbeperkte toegang tot het park, met een Season Pass Parc Asterix voor € 89 per kind en € 99 per volwassene (inclusief parking) met exclusieve voordelen
* het slimme ticket, boek je ticket minstens 7 dagen op voorhand en geniet van een voordeeltarief: €36 voor kinderen van 3 tot 11 jaar, € 39 voor volwassenen 


Foto's
© Parc Astérix

Meer weten?