In REIS NAAR HET NOORDEN vecht een dapper meisje niet enkel tegen de woeste natuurelementen, maar ook tegen een wereld die uitsluitend door...

Magische Reis naar het noorden

In REIS NAAR HET NOORDEN vecht een dapper meisje niet enkel tegen de woeste natuurelementen, maar ook tegen een wereld die uitsluitend door mannen wordt geregeerd. Getest op kinderen stuurde Juliette naar het noorden. Wat ze van haar reis vond? Magisch!

De film is niet in alle bioscopen te zien, dus trok het gezin van Juliette naar Gent. "Juliette keek er heel erg naar uit en was kei-fier dat ze haar gezinnetje kon trakteren", vertelt mama Katrien De Cock.

Ze waren nooit eerder in de Studioskoop geweest. "Toen we er aankwamen, waren we heel aangenaam verrast door het gebouw. Mijn man zag het direct al zitten. Een cinema 'uit onzen tijd'. Supercharmant! Toen we in de zaal aankwamen, was ik verbaasd over de omvang, maar 4 rijen, van het zaaltje." Klein maar fijn! Alle plekjes van het kleine zaaltje waren ingenomen. "Het was precies of we in onze living zaten: zeer huiselijk met kaders aan de muren."
Sint Petersburg, 1892. Sasha droomt ervan om in de voetsporen te treden van haar opa, een poolreiziger die nooit terugkeerde van zijn laatste expeditie. Dat is niet naar de zin van haar rijke ouders, die al een huwelijk voor haar hebben gepland. Sasha vlucht de stad uit, monstert aan op een schip en begint aan een lange reis… naar het noorden.


"De film zelf was eventjes wennen aan de tekeningen, mooi maar anders. Wat mij wel tegenviel, was de Hollandse klank bij het Nederlands. Ik had de indruk dat ik naar Nickelodeon aan het kijken was. Maar dat was na 5 minuten al vergeten!", vertelt mama Katrien.

Juliette vond de film prachtig. "Vooral toen de hond er nog bij kwam! Ik vond de jongen het leukst. Mama vond Sacha dan weer leuker. Het onderwerp vond ik heel origineel gevonden. De film in 5 woorden? Leuk, origineel, mooi getekend, emotioneel én gezellige familiefilm."
REIS NAAR HET NOORDEN is een groots en stijlvol geanimeerd avontuur. De film kreeg de publieksprijs op het Annecy International Animated Film Festival en op Anima (het internationaal festival van de animatiefilm van Brussel). En Juliette en haar gezin kunnen dat alleen maar toejuichen. "Wij vonden de hele namiddag bijna magisch, het was onverwachts een perfecte combinatie tussen een oude filmzaal en een film die zich afspeelt in het verleden. Het was een gezellig namiddagje “slow-living” en waar vind je dàt nog tegenwoordig!!"

 
De Nederlandstalige versie van de film kwam uit op woensdag 30 maart en is nog steeds te bekijken in volgende bioscopen: UGC Antwerpen, Cinema Zed Leuven, Studio Skoop Gent, Buda Cinema Kortrijk, Galeries Brussel, Roxy Theatre Koersel, Cinema Central Ninove, Euroscoop Genk en Siniscoop Sint-Niklaas.

Bekijk hier de trailer.


Meer weten?