De zorg om de natuur en de fascinatie voor etnische culturen lopen als een rode draad doorheen de creaties van Walter Van Beirendonck. Dit g...

Kleurrijk de zomer in!

De zorg om de natuur en de fascinatie voor etnische culturen lopen als een rode draad doorheen de creaties van Walter Van Beirendonck. Dit geldt ook voor de kindercollectie ZulupaPUWA die hij al meer dan tien jaar voor JBC tekent. Deze zomer spelen de walvis en de papegaaiduiker de hoofdrol in deze collectie. Motieven van de Haida-indianen kleuren de collectie een vleugje etnisch.

Walter Van Beirendonck raakte tijdens een recente reis naar IJsland gefascineerd door de pracht van de natuur, meer bepaald door de scholen walvissen en de papegaaiduikers die het symbool zijn van IJsland. Deze bijzondere vogels hebben het de laatste jaren moeilijk om daar te overleven omdat hun jongen onvoldoende voedsel hebben. De kuikens voeden zich immers met kleine visjes die door de opwarming van de aarde niet meer aanwezig zijn in de biotoop van de papegaaiduikers. Resultaat: de vogels moeten hun normale broedplaatsen verlaten om ergens anders voedsel te zoeken. Dit probleem wordt op een speelse, kleurige manier aangekaart in de collectie.

Zulu girls: kleurige jurken en sweaters
'Save The Puffins', red de papegaaiduikers, staat op sweaters en T-shirts te lezen. Prachtige applicaties in een veelkleurig patchwork sieren de sweaters. Jurken en rokjes zijn sterk aanwezig en zijn versierd met ruches en met exclusieve all-over prints. Heel intrigerend is de bicblauwe print, een tekening in seventies’ stijl, met gestileerde tekeningen van walvissen, papegaaiduikers, anemonen en koralen. Krachtig in blauw op wit of subtiel in toon op toon.Rokjes worden gecombineerd met jacquardtruien met een groot motief van de papegaaiduiker of met kleurige twinsets, bestaande uit een bedrukt topje en een bijhorende cardigan met zakjes waaruit een kleurige vogel komt piepen. Een jeansjasje met de boodschap “I Care” op de rug maakt het dan weer stoer.


Zulu Boys: walvissen en Haida-motieven
De jongens hebben meer aandacht voor de slimme kolossen uit de zee: de walvissen die overal opduiken, in groot of klein formaat. Bermuda’s en T-shirts zijn bedrukt met gestileerde walvissen in grijs, rood, zwart en blauw, een print die perfect matcht met de effenrode tops en bermuda’s uit de collectie. Sweaters in marineblauw, grijs of paars zijn versierd met motieven waarmee de Haida-indianen uit het Noordwesten van Canada hun gebruiksvoorwerpen beschilderen. Een baggy jeans en salopette in dark denim maken deze lijn compleet.Exclusieve stoffen en gesofistikeerde details zoals borduurwerk op hemden en driedimensionale details zoals oortjes aan de sweaters en de salopette maken van deze ZulupaPUWA collectie een echte designerlijn voor kids, maar dan wel aan betaalbare prijzen zoals we die van JBC gewoon zijn.


Ann Claes, Chief Buying Officer van JBC: “De komst van een nieuwe ZulupaPUWA-collectie is telkens een bijzonder moment voor JBC. Elk seizoen kijken we uit naar de frisse kleuren en originele prints die de kinderen op de planeet ZulupaPUWA zullen dragen. Walter krijgt carte blanche van JBC en seizoen na seizoen slaagt hij erin om ons te verrassen. Tegelijk blijft hij al ruim tien jaar trouw aan het unieke DNA van zijn collectie - een topprestatie! Bovendien draagt de ZulupaPUWA-lijn altijd een boodschap met zich mee, zoals respect voor de natuur, verdraagzaamheid en vriendschap. ZulupaPUWA is een samenwerking waar JBC heel fier op is en die hopelijk nog lang mag blijven duren.


Onze favoriete items uit deze collectie? De lichtblauwe pull (€ 29,90), de roze T-shirt met walvis (€ 22,50) én het rokje met leuke all-over print (€ 37,50).


Wat is jullie favoriete item?


Meer weten? 
https://www.jbc.be/nl/

Foto's?
JBC