Turnleerkrachten Tom en Dennis bedachten de DETO turnpantoffel, een betaalbare turnschoen die helemaal aangepast is aan de voeten van opgroe...

Geen hulp meer nodig

Turnleerkrachten Tom en Dennis bedachten de DETO turnpantoffel, een betaalbare turnschoen die helemaal aangepast is aan de voeten van opgroeiende kinderen én geschikt is voor de turnlessen van vandaag. Dat smaakt naar een test! Proefkonijn Seppe trok z'n 'turnsloefkes' aan.

Seppe (5 jaar) was ontzettend blij dat hij proefkonijn mocht zijn voor de DETO turnpantoffels. Seppe droeg anderhalf jaar lang spalken. Niet eenvoudig om mee te turnen! "Hij heeft er nooit over geklaagd, maar hij was toch belemmerd in zijn motoriek. Sinds dit jaar mag hij zijn spalkjes uitlaten en met gewone turnpantoffels turnen", vertelt mama Marlies Panhuysen. 

Bij de start van dit schooljaar, trok mama Marlies met Seppe naar de winkel. Ze kochten er 'gewone' sportschoenen. "Maar Seppe kon ze zelf moeilijk aan- en uitdoen. Ze geven hem onvoldoende steun bij het sporten. Dat gaf zijn juf tijdens het oudercontact zelfs aan. Dankzij Getest op kinderen leerde ik de schoenen van DETO kennen. Die leken me echt iets voor hem! Tussen een turnpantoffel en een gewone schoen in. Die zouden ongetwijfeld meer steun geven en hij zou ze zelf kunnen aantrekken.


Dennis Duchesne en Tom Daems, turnleraren die de DETO ontworpen: “Jaar na jaar opnieuw hoorden we leerlingen klagen over dezelfde problemen bij het dragen van de traditionele turnpantoffel. Met de ontwikkeling van de DETO probeerden we voor elk van deze klachten een oplossing te zoeken en groeiende kindervoeten wat meer comfort, demping en steun te bieden tijdens de turnles."

Enthousiast trokken mama Marlies en Seppe op woensdagmiddag naar de Brantano-winkel in hun buurt. "Het passen verliep vlot. We vonden onmiddellijk de juiste maat én kleur: de blauwe (geen roze, mama!!!). De rups op zijn schoenen vond hij direct leuk. We lieten z'n voeten niet scannen, maar de winkeljuffrouw nam toch even een kijkje of hij de juiste maat had."


Thuis trok Seppe zijn nieuwe turnpantoffels meteen aan om te spelen. "Zo kon hij ze al wat gewoon worden. Hij neemt de schoenen mee naar school voor de turnles. Zwemmen is zijn hobby, daar komen de schoenen niet van pas, maar tijdens de vakanties komen ze lekker mee naar huis om hier te spelen.


De turnpantoffel is uitermate geschikt voor de gymlessen in de turnzaal. De Federatie van Belgische Podologen beveelt de DETO turnpantoffel aan. De DETO is gemaakt uit stevig canvas, biedt ondersteuning bij elke sport en laat de voetjes voldoende ademen. Typisch voor de DETO turnpantoffel: 
* de handige kleefstrook 
* de niet-indrukbare hielomsluiting zorgt ervoor dat de hiel voldoende steun krijgt en extra stabiliteit bij het sporten
* de zool van de DETO turnpantoffel buigt op de juiste plaats (de tenen)
* de turnpantoffel groeit mee met de voeten. Een uitknipbaar kussentje aan de hiel zorgt ervoor dat je ze twee schoenmaten kan dragen.
* de binnenzool is makkelijk uitneembaar
* een EVA inlegzooltje zorgt voor extra demping
* voldoende ondersteuning van de voetboog.
* de getekende rups leert kids al spelend het verschil tussen links en rechts

Benieuwd wat Seppe ervan vindt...

"Seppe geeft aan dat de schoenen makkelijk zitten en dat hij geen hulp meer nodig heeft om ze aan te doen. Niets dan positiefs dus over de schoenen! Hij wist me zelfs te vertellen dat er ondertussen nog kindjes in de klas zijn met 'rupsen-schoenen'."


DETO is exclusief verkrijgbaar bij Brantano, zowel online als in alle Brantano winkels. De prijs van de basisversie bedraagt €14,95 en is verkrijgbaar vanaf maat 21/22 tot en met maat 41/42. Je kan kiezen voor verschillende kleurtjes afwerking: wit, groen, blauw of roze. Voor de veterversie betaal je €19,95 en deze is verkrijgbaar vanaf maat 36 tot en met maat 46. Mama en papa? Jullie kunnen dus lekker meeturnen!
 


Meer info? 
http://detoturnpantoffel.be