Een tijdje terug belde de postbode aan met een gigantische doos Playmobil. De meisjes stonden te drummen om erin te kunnen kijken. " Wa...

Elke dag plezier in huis

Een tijdje terug belde de postbode aan met een gigantische doos Playmobil. De meisjes stonden te drummen om erin te kunnen kijken. "Wauw, mama, zo'n groot huis! Mogen we dat houden??? Dat hebben we nog niet!"

De doos kon niet snel genoeg open. Elien was in de wolken!

Papa was niet thuis. En mama is geen held in het opbouwen van Playmobil en het lezen van bouwplannen. Maar tegen Elien zeggen dat papa het huis 'vanavond wel zou opbouwen', was geen optie. Zo lang kon ze niet wachten, in geen geval! Dus ik raapte al m'n moed bij elkaar en begon te bouwen. En dat ging wonderwel goed. Op het bouwplan staat de opbouw stap voor stap uitgelegd met duidelijke schetsen. Een goed uur ben ik ermee bezig geweest. En Elien? Die haalde een reeks figuurtjes en begon alvast te spelen. 
 

Na een uur hadden we een herenhuis mét balkon, functionerende deurbel en een brievenbus die kan worden geopend. Het huis werd ingericht. 6 mooie kamers kregen.

Uitzonderlijk herenhuis
Deze mooie vrijstaande woning is gelegen in het centrum van Borsbeek. Wanneer u de ruime woning betreedt via de indrukwekkende inkomhal ervaart u meteen de charme van dit eigendom. Neem plaats in de zithoek en ontspan. Hoge plafonds, ruime kamers, open ruimtes zijn slechts enkele van de vele unieke troeven waarover deze woning beschikt. Op het gelijkvloers bevindt zich de moderne keuken en kookeiland. Het is hier zeer aangenaam koken door de ruimte lichtinval. Op de benedenverdieping is er tevens een gastentoilet en vestiaire terug te vinden. Op de eerste verdieping kan u genieten in het salon met haard. Vlakbij de gezellige woonkamer bevindt zich de eetruimte. Hier kan u het ruimte bloemenbalkon betreden. Op de tweede, en bovenste, verdieping is één ruime slaapkamer en een luxe badkamer. Het centrum met manege, speeltuin en kruidenierszaak liggen op wandelafstand.  

 

Het huis werd helemaal ingericht met al het meubilair dat we al hadden. "Mama, we hebben geen badkamer, dat kan toch niet? En waar moeten de mannetjes slapen?" Dezelfde namiddag trokken we naar de speelgoedwinkel en kozen we een slaapkamer en een badkamer uit. Nu was de inrichting compleet.


Het Herenhuis kreeg een mooi plekje in onze living. Het staat op de grond. Handig, want dan moet het huis niet iedere keer opgeruimd worden. Het blijft ingericht staan. Daardoor nodigt het ook erg uit om ermee te spelen. Het huis is groot, maar niet 'lomp'. De afmetingen zijn: 60x27x55 cm (LxBxH). Doordat het huis vrij hoog, maar smal is, neemt het niet teveel plaats in. 

Elien is gek van Playmobil. Ze had al een hele collectie: véél mannetjes, een manege, de speeltuin, een eetkamer, een keuken, ... Maar de rode draad miste. Daar bracht het Herenhuis verandering in. Elke dag, werkelijk élke dag, spelen de meisjes met het huis. De kamers worden voortdurend opnieuw ingericht. Het is elke dag een zoete inval in huis. 
 

Vooral de echt werkende deurbel is een hit! "Ik moest kloppen, want de bel doet het niet", is hier niet van toepassing. Iedereen die op bezoek komt, belt flink aan. Wanneer de meisjes samen spelen, krijgt Lore de opdracht om alle figuurtjes één voor één te laten aanbellen. Elien opent dan de deur en ontvangt iedereen hartelijk. 

Elke dag nieuwe verhalen. Echt heerlijk om te zien. En iedereen krijgt wel eens de hoofdrol: iedereen uit de familie, maar ook de buurmeisjes, de beste vriendinnetjes, juf Charlotte of juf Sara. Ze maken allemaal deel uit van het verhaal. Als de meisjes volop aan het spelen zijn, kijk en luister ik graag stiekem even mee. Hilarisch welke rollenspelen de revue passeren. 

Lore houdt ervan om alles af te breken. Ze haalt het huis helemaal leeg. En Elien houdt ervan om alles op te bouwen. Ze richt het huis helemaal in. Dat gaat goed samen. Behalve wanneer Lore te snel na de opbouw aan de afbraak begint. Maar zo blijven ze bezig, die gekke meisjes.

Dit Herenhuis is een echte topper voor ons. Playmobil was al het favoriete speelgoed van Elien, maar het werd nog leuker met het huis erbij. Alle afzonderlijke spulletjes en onderdelen krijgen nu een rode draad, een verhaal. Alles draait om en rond het huis. Wat ben ik blij dat we dit mochten testen. En wat ben ik vooral blij dat we het huis in huis hebben. Het zorgt elke dag opnieuw voor veel plezier.De adviesprijs voor het Herenhuis bedraagt € 129,99. Maar wanneer je de acties in de gaten houdt van verschillende webshops, vind je het Herenhuis voor zo'n € 100. Ik zag net op de website dat je verschillende uitbreidingen kan kopen om je huis nog groter te maken. Nog meer kamers, nog meer ruimte, nog meer plezier. Ook de verlichtingsset lijkt me geweldig. Het is waar wat ze zeggen: eens je een huis hebt, blijf je uitbreiden en verbouwen.

Klik hier voor een filmpje van het Herenhuis.


Meer weten?
http://www.playmobil.be/nl/herenhuis/5303.html?cgid=Puppenhaus&showSpareParts=false#start=2