Er zijn eindeloos veel mogelijkheid met strijkkralen, ook in 3D. Joren had al kilo's Hama-strijkkralen in huis. Wij bezorgden hem een l...

Doe meer met strijkkralen

Er zijn eindeloos veel mogelijkheid met strijkkralen, ook in 3D. Joren had al kilo's Hama-strijkkralen in huis. Wij bezorgden hem een leuk boek mét massa's inspiratie. Ideale match?

Het boek "Hama strijkkralen, Doe meer met strijkkralen" van Kosmos toont je dat je veel meer kan maken met strijkkralen dan eenvoudige figuurtjes. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden.

Het boek gaat een stapje verder dan de basistechnieken en toont verrassende nieuwe pixel art werkstukken. Bijvoorbeeld sleutelhangers in de vorm van ijsjes, een madeliefjesketting en een armband in de vorm van een vosje en een hippe klok. 


In het boek krijg je algemene informatie over het kopen van strijkkralen, alle mogelijke benodigdheden, materialen en gereedschap die je kan gebruiken, de uitvoering van een ontwerp, hoe je moet strijken en wat de verschillende strijkmogelijkheden zijn. Je leert de verschillende basistechnieken:
* gebruik van open ringen
* buigen 
* peyotesteek
* hoe lees je een patroon van de peyotesteek
* peyoteband sluiten

Joren (7 jaar) was enthousiast over de leuke patroontjes en ging meteen aan de slag om kleine fruit-sleutelhangers te maken.
  

"Omdat het hele kleine telpatronen zijn, moest mama me helpen. Ik kon nog niet alleen aan de slag", vertelt Joren. Maar mits wat verdere oefening, lukt dat binnenkort wel! 


Joren zal het boek in de toekomst zeker nog gebruiken om de andere leuke patroontjes uit te proberen. 
Zelf benieuwd geworden? Hier kan je alvast een paar pagina's uit het boek inkijken.
HAMA STRIJKKRALEN DOE MEER MET JE STRIJKKRALEN
Prudence Rogers
€ 7,99
http://www.kosmosuitgevers.nl/boek/hama-strijkkralen/