Iedereen die vandaag de dag druk in de weer is met social media kan niet zonder een coole, doordachte of stijlvolle avatar. Nu blijkt de kom...

De wereld redden vóór bedtijd

Iedereen die vandaag de dag druk in de weer is met social media kan niet zonder een coole, doordachte of stijlvolle avatar. Nu blijkt de komst van de splinternieuwe Cartoon Network-serie De Powerpuff Girls voor heel wat mensen aanleiding om zich op opvallende wijze aan de superheldenserie te binden.

Twitter explodeerde nog niet zolang geleden nadat Cartoon Network de interactieve website PowerpuffYourself.com lanceerde. Razendsnel oversteeg deze site alle 1 april-grappen en was de mogelijkheid om jezelf om te toveren in een Powerpuff-karakter een trending topic op o.a. Facebook en Twitter. Zelfs bij de internationale media als CNN en The Telegraph is de site niet onopgemerkt gebleven. In Vlaanderen gaat de gloednieuwe serie De Powerpuff Girls nu zaterdag 23 april in première.


PowerpuffYourself.com is toegankelijk via mobiel en desktop en geeft gebruikers de mogelijkheid om de gezichtsuitdrukking, kleding, haardracht en accessoires van hun Powerpuff avatar naar eigen inzicht toe te passen. Wanneer je jezelf hebt ‘gepowerpufft’ kun je dit delen via social media, maar vergeet niet om je avatars de tag #PowerpuffYourself en #CNPPG mee te geven.

 
De superheldenzusjes Blossom, Bubbles en Buttercup, inwoners van Townsville, zijn beter bekend als De Powerpuff Girls. Samen beschermen zij hun mooie, drukke stad tegen duistere vijanden. Het is niet makkelijk om school, huiswerk en een niet aflatende stroom aan vijanden met elkaar te combineren, maar De Powerpuff Girls zijn klaar voor de uitdaging. Gewapend met supercoole superkrachten en geweldig teamwork laten De Powerpuff Girls zien dat ze, soms met een beetje hulp van Professor Utonium en de burgemeester van Townsville, hun eigen stad en de wereld prima kunnen redden, net voor bedtijd.


De eerste aflevering van de Powerpuff Girls gaat nu zaterdag 23 april om 8u30 in première bij Cartoon Network en is iedere zaterdag en zondag om 8u30 te bekijken.Wedden dat je de komende tijd nog véél over De Powerpuff Girls zal horen? De start van de splinternieuwe animatiereeks is het orgelpunt van de wereldwijde herlancering van de bekende franchise. Naast de nieuwe reeks stelt Cartoon Network namelijk ook een nieuwe licentielijn voor: met speelsets, poppen, verkleedkostuums, boeken en nog veel meer. Doel van de meisjes blijft na al die jaren hetzelfde: de wereld redden vóór bedtijd!


Meer weten?
http://thepowerpuffgirls.cartoonnetwork.nl/ 

Foto's?
Cartoon Network