Vandaag is het Dag van de aarde. JBC viert dit met een tweede, duurzame REVIVE-collectie voor het hele gezin. Elk kledingstuk uit deze lijn ...

Dag van de aarde: duurzame kledingcollectie

Vandaag is het Dag van de aarde. JBC viert dit met een tweede, duurzame REVIVE-collectie voor het hele gezin. Elk kledingstuk uit deze lijn kreeg het Cradle to Cradle-certificaat, wat betekent dat alle gebruikte materialen tot de laatste vezel recycleerbaar zijn. Geen enkel ander modebedrijf in België doet het JBC na.

Waar de eerste REVIVE-collectie nog beperkt was tot dertien sportieve items, trekt JBC dit voorjaar alle registers open met een volledige homewear-collectie voor vrouwen, mannen en kinderen. REVIVE bestaat uit heerlijke casual items uit biokatoen, zoals luchtige T-shirts en truitjes en comfi shorts en broeken. Vanuit je luie zetel de straat op: met deze collectie mag je gezien worden! 

Voor het kleurenpalet baseert REVIVE zich op het ontluiken van de lente. Zachte zalmpastels en witte tinten vertolken de hoofdrol bij de meisjes, terwijl muntgroen en petroleumblauw voor extra cachet zorgen bij de jongens. De belijningen zijn vloeiend, de pasvormen easy. Deze duurzaam ontworpen collectie zit goed en voelt ook goed!


 
De tweede REVIVE-lijn ontving opnieuw een Cradle to Cradle-label, wat inhoudt dat alle kledingstuks 100% herbruikbaar zijn. “Cradle to Cradle betekent letterlijk: van wieg tot wieg. Doel is om de kringloop van materialen volledig rond te krijgen”, zegt Saartje Boutsen, Corporate Social Responsibility (CSR) Manager bij JBC. Terwijl de klassieke mode-industrie werkt rond het vaste stramien ‘productie – consumptie – afval’, volgt Cradle to Cradle een kringloopsysteem waarbij afval weer dienst doet als grondstof.


Al van bij de eerste ontwerpschets houdt het JBC-designteam rekening met het Cradle to Cradle-principe”, zegt Boutsen. “Want zelfs het kleinste detail moet optimaal gerecycleerd kunnen worden.” De ontwerpers kozen bijvoorbeeld voor biokatoen, voor biogaren in plaats van polyestergaren en voor katoenen koordjes in plaats van ritsen, zodat er niets verloren gaat. De prints worden gedrukt met verf op waterbasis, zodat er minder chemicaliën nodig zijn.


 
Het ecologische engagement van JBC gaat overigens verder dan één aparte collectie. Doorheen het hele JBC-gamma vind je een ruim aanbod van biokatoen, zowel bij de kinderen, dames als heren. Sommige kledingstuks zijn zelfs GOTS-gecertificeerd. Dit internationale label garandeert dat minstens 95% van de stof biologisch geproduceerd is, en dat het kledingstuk onder correcte sociale omstandigheden gemaakt werd.


JBC is de eerste en enige Belgische retailer die kleding produceert volgens het Cradle to Cradle-principe. 
Meer weten?
https://www.jbc.be/nl/inspirationpage?revive

Foto's?

JBC