We werden, samen met enkele collega-bloggers, uitgenodigd voor een weekend Center Parcs De Vossemeren. We beleefden er de tijd van ons leven...

Center Parcs 1: de nieuwe Action Factory

We werden, samen met enkele collega-bloggers, uitgenodigd voor een weekend Center Parcs De Vossemeren. We beleefden er de tijd van ons leven. De komende 4 weken kan je onze Center Parcs avonturen lezen op de blog. De reden van ons bezoek? De nieuwe Action Factory.

Op vrijdag 18 december opende de nieuwe Action Factory de deuren. Wat nog niet zo lang geleden een oude sportzaal was, is nu een speelparadijs voor de kinderen. Achteraan in de zaal zie je nog sporen van wat het ooit was: er zijn nog 4 badmintonvelden, pingpongtafels en een boogschietclub.

General Manager Erik de Lange stelde ons met veel trots voor aan de nieuwe indoor speelruimte:
* indoor minigolf
* kids bowling
* 3 bumper cars
* 8 mini-cars
* 4 indoor trampolines en 2 outdoor trampolines
* clubhouse, pool & play

"Je moet onze nieuwe Action Factory echt ervaren om te kunnen oordelen", vond Erik. En we kregen allemaal een schatkist gevuld met munten. Wat waren Elien en Lore blij met die schatkist! Ze wilden ze niet meer lossen. "Wanneer gaan we naar de draaimolen en de autootjes?"

Diezelfde namiddag trokken we op ontdekking. We begonnen met de indoor minigolf. Aan het onthaal kan je inschrijven. We kregen 2 minigolfsticks, 2 mini-minigolfsticks (voor de kindjes), 4 balletjes en een scoreblad. Volwassenen betalen 8 euro per persoon, kinderen 6 euro per persoon.

De Minigolf Treasure Hunt is ontzettend mooi aangekleed, helemaal in het piratenthema. De Minigolf telt 13 banen, helemaal in het piratenthema. En geen enkele is gelijk. Sssspannend!


We hadden nog nooit eerder minigolf gespeeld met onze meisjes. Al van bij de start bleek dat Lore nog te jong was. Ze begreep het concept van slaan tegen het balletje richting het gaatje nog niet zo goed. Maar geen probleem hoor, Lore waande zich een echte piraat en ontdekte het minigolf parcours zonder stick. Ze verveelde zich geen moment. Ze stond aan het roer van 'haar boot', ze hing aan de tralies van de gevangenis, ze zat in de boot op de woeste baren, ... Ze liep van links naar rechts, kroop op haar buik, deed ons schrikken en gedroeg zich als echt ruig zeelui. :-)Elien begreep wel snel wat de bedoeling was. In zo weinig mogelijk slagen richting de hole. 13 keer. Wat zo apart is aan deze minigolf? Het zijn geen 13 gewone banen met in de rand wat piratendecoratie. Dit zijn 13 echte piratenbanen. Je moet langs het buskruit spelen, je moet door het draaiend roer mikken, je moet tussen de touwen en trossen vliegen, door de tralies van de gevangenis, over een helling, zigzag tussen de haaienvinnen, richting de tonnen bier, door een woeste golf, ...


Daarnaast zijn er regelmatig nog extra leuke effecten. Bij de zeemeermin krijg je bijvoorbeeld haar mooie gezangen te horen wanneer je balletje in de hole terechtkomt. Bij het buskruit, hoor je de kanonschoten weergalmen, bij de vaten bier hoor je de zatte piraten plezier maken, de papegaaien beginnen te kraaien wanneer je balletje in het gaatje valt, de wind komt op, ... Die verrassende effecten maken het extra spannend. Elien speelde als 2de, na mama. Ze wist dus welk gek effect haar te wachten stond. Eén keer vond ze het niet zo fijn. Bij de kanonschoten vroeg ze om te passen. Onze lieve piraat houdt niet zo van schieten. De andere effecten vond ze wel erg leuk.

Na een goed uurtje spelen, kwamen we bij de laatste baan. Bij baan 13 verdwijnt je balletje in de hole. De geest verschijnt in de spiegel, en het balletje zie je nooit meer terug. Elien kon maar niet begrijpen dat het spel gedaan was. Ze had het helemaal niet erg gevonden om nog een keertje opnieuw te beginnen. 

Onze score voor deze minigolf? 13 banen voor echte piraten, verrassende effecten, afwisselende moeilijkheidsgraad, mooie afwerking, waanzinnige inleving, levensechte decoratie: een dikke 10! De leukste baan van allemaal? Elien kon niet kiezen tussen de golf, waarbij de baan draait en kronkelt en de gevangenis, waarbij je door de tralies moet spelen.

Centraal in de Action Factory staat een klein paardenmolentje. Extreem schattig, met 3 paardjes. Lore en Elien hadden er al een aantal keer op gezeten, telkens toen we de Action Factory doorkruisten op weg naar het restaurant of het zwembad. Lore vond het fantastisch, zelfs in stilstaande fase. Het molentje heeft een ongelooflijke aantrekkingskracht op onze meisjes. Ook toen wij minigolf speelden, zat Lore regelmatig op één van de paardjes. En één keer sloeg ze erin om 'mee te rijden' met een ander kindje. Een kindje met een centje. 


Na de minigolf, kwam grote zus met haar schatkist. Elien toverde een muntstuk van 1 euro uit de schatkist en liet het molentje draaien. Er klinkt muziek, de paardjes gaan zachtjes op en neer en de meisjes genieten... Het is hartverwarmend om hun oogjes te zien blinken. Zo'n klein draaimolentje zorgt voor zo veel plezier! Achter het paardenmolentje staan 4 trampolines. Voor 1 euro mag je een trampoline uitkiezen om 6 minuten lang op te springen. De trampolines waren voortdurend drukbezet. Je moest dus flink je beurt afwachten. Van zodra je je centje in het kastje stopt, schuift het blokkeringssysteem van de uitgekozen trampoline naar beneden. Je kan beginnen springen. Lore bleef aanvankelijk heel dichtbij papa. Die hield zich trouwens niet in, helemaal niet!

Elien vond het ge-wel-dig! Ze sprong van voor naar achter, van links naar rechts en weer terug. Zo hoog mogelijk. De trampoline is groot genoeg voor onze 2 kapoenen, maar ze maakten onderling de afspraak dat er maar 1 meisje tegelijk mocht springen. De trampolines zijn goed afgeschermd met hoge netten. (Ohja... moest je je afvragen waarom Elien 2 verschillende kousen aanheeft: ze sukkelde met één been in het water, toen ze in de Market Dome het waterparcours uitprobeerde.)

Het duurde niet lang voor ook Lore zich helemaal liet gaan op de trampoline. Het beetje angst was al snel uit haar oogjes verdwenen en wat ging dat springen goed! Op dit moment zijn de trampolines nog niet helemaal geïntegreerd in het piratenthema. Daarvoor moeten we nog even geduld hebben. Nu zijn het 4 gewone trampolines. Maar binnenkort lijkt het alsof je springt in de bek van een haai. En dat... dat durven toch alleen echte piraten?

Na het springen, gingen we even terug naar ons huisje om ons op te frissen voor het Piratenfeest waar we 's avonds verwacht werden.
"En de autootjes dan?"
"Die doen we morgen!"
"Zeker?"
"Zeker!"
"Beloofd?"
"Beloofd!"

En uiteraard waren de meisjes het zondag niet vergeten! Het moet zowat het eerste geweest zijn dat ze 's morgens na het opstaan zeiden: "Wanneer gaan we naar de autootjes?"

Er zijn 8 elektrische mini-cars. Een aantal staan op het parcours zelf, de andere worden opgeladen naast het parcours. De meisjes hadden keuze uit 4 wagentjes. Elien ging zonder twijfel voor de quad met 2 zitplaatsen achter elkaar. Of zusje wilde meerijden?Nee... zusje wilde alleen rijden. Maar sturen én met haar voetjes aan de pedalen, daar was ze nog net te klein voor. Dus papa werd aangeduid als co-piloot. Voor 1 euro per autootje rijd je enkele minuutjes rond. Mama of papa gaan best niet al te ver uit de buurt, want je moet regelmatig roepen "Kijk voor u!", of "Handen aan je stuur!", of "Sturen!". Van zodra het autootje stopte, keek Elien mijn richting uit. "Mama, ik vond dit zooooo leuk!"


Er zaten nog enkele centjes in hun schatkist, dus de meisjes konden nog een aantal keer cruisen. Zusje ging nu toch achterop de quad zitten. Elien vond het fijn dat ze zelf met haar voet op de pedaal moest duwen én dat ze het sturen helemaal zelf in de hand had. Dat zusje achterop meereed maakte het helemaal top.


"Gaan we nu in die gele ronde auto's?" Nee, daarvoor waren onze kleuters nog te jong! De 3 bumper cars zijn zwevende botsauto's. Het is opletten geblazen dat de andere botsauto's je niet tegen de kant duwen. Voor de jongeren zijn er ook 2 raceauto's én een grijpautomaat, net zoals in het lunapark op de kermis.

Voor we zondagnamiddag terug naar huis vertrokken, probeerden we de kids bowling. Er zijn 2 banen. Voor 1 euro mag je 200 seconden spelen. Van zodra je munt in het toestel zit, komen de kegeltjes tevoorschijn. Met de kleine balletjes moet je proberen zoveel mogelijk kegels om te gooien. De goten aan de zijkanten blijven open. Voor Elien en Lore was het moeilijk om kegels om te gooien. Ze maakten nog niet zoveel snelheid met hun bal, dus die rolde meestal langzaam maar zeker de goot in. Maar "deelnemen was belangrijker dan winnen", vonden ze. En de meisjes bleven vrolijk verder proberen.


De Action Factory is een absolute meerwaarde voor Center Parcs De Vossemeren, een extra troef bij slecht weer én een waar speelparadijs voor kinderen van alle leeftijden! Misschien één tip: maak op voorhand duidelijke afspraken. Geef je kinderen een budget (in een piratenkistje?), en laat ze beslissen wat ze willen doen. Het is er namelijk zo plezant, dat het wel eens heel duur kan uitvallen. :-)


Meer weten?
www.centerparcs.be/vossemeren