Overweegt jouw tiener een internationale studie, stage, vrijwilligerswerk of taalcursus? Reserveer dan zaterdag 12 maart in je agenda.  Go ...

Talenkennis, hét toegangsticket voor studies en carrière

Overweegt jouw tiener een internationale studie, stage, vrijwilligerswerk of taalcursus? Reserveer dan zaterdag 12 maart in je agenda. Go International promoot dan meertaligheid als springplank voor een stralende carrière in België en het buitenland. Zo'n buitenlandse ervaring verruimt je blik op de wereld. Het is een leerschool op heel wat vlakken: persoonlijkheid, talenkennis, leven en werken in een andere cultuur, voorbereiding op je carrière, ...  En het vormt zeker en vast een extra troef op je cv later.

De Europese Commissie publiceerde recent een studie over de impact van internationale mobiliteit op de vaardigheden en de inzetbaarheid van de studenten op de arbeidsmarkt.  Ze wijst op de verschillen in mentaliteit en waarden bij studenten met en zonder ervaring in het buitenland. De studie toont ook de directe positieve invloed aan op het verwerven van competenties en bij het vinden van een job. Ze onderlijnt ook het effect op het zelfvertrouwen: de meerderheid van de ondervraagde studenten heeft aan sociale vaardigheden gewonnen dankzij hun ervaring in het buitenland.

Hoewel tweetaligheid in België een basisvereiste is om mee te dingen op de arbeidsmarkt, blijft een gebrekkige talenkennis één van de belangrijkste drempels tot het vinden van een job bij jongeren. Om deze tendens tegen te gaan, investeert de Europese Commissie al jarenlang in het werkklaar maken van jongeren door middel van internationale uitwisselingsprogramma’s.

Het Verenigd Koninkrijk blijft een aantrekkelijke bestemming voor studenten. De Verenigde Staten scoren nog steeds erg goed voor verblijven van een volledig jaar. 


Een goede talenkennis als toegangspoort tot de arbeidsmarkt is de focus van de Go International beurs op zaterdag 12 maart. Gedurende de hele dag worden conferenties georganiseerd over thema’s zoals:
* in Spanje leven
* in Engeland wonen
* het Work and travel programma
* de Plan Marshall-Beurs voor een langetermijnstudie in het buitenland
* een taalexamen voorbereiden: welk examen kiezen voor de universiteit of het werkleven?
* stage-aanbiedingen
* mini-taaltesten Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans op iPads

Go International wordt ieder jaar in verschillende landen georganiseerd. In België gebeurt dit in samenwerking met Fulbright Belgium, Education USA, Languages 4 Results, EF Education First, Erasmus Student Network, European Communication School, HULT Business School en Languages 4 Results. Het is dé plek om alle mogelijkheden te verkennen om een taal te leren of verbeteren en biedt heel wat informatie over meer dan 40 bestemmingen, stages en vrijwilligerswerk.

In samenwerking met EF Education First, die de EF Standard English Test (www.EFSET.org) heeft opgesteld, kan elke bezoeker van Go International zijn talenkennis testen met interactieve minitests op iPads. De EFSET is ’s werelds eerste gratis gestandaardiseerde taaltest Engels. Er zijn ook minitests beschikbaar voor het Frans, Spaans, Italiaans en Duits.
                      
De 2de editie van Go International vindt plaats op zaterdag 12 maart van 10 tot 19 uur in Louise Center - Louizalaan 279 in Brussel. Foto's
Go International