Wat was Mylo blij toen hij het boek 'Stan, stop de trein' mocht uittesten. Mylo is zot van treinen. Hij stapte dus maar al te graag ...

Stan, stop de trein

Wat was Mylo blij toen hij het boek 'Stan, stop de trein' mocht uittesten. Mylo is zot van treinen. Hij stapte dus maar al te graag op de snelste trein ter wereld voor een vrolijke fantasiereis...

De ogen van Mylo glunderden toen de enveloppe van Getest op kinderen in de brievenbus gleed. "Mama, kijk mijn naam staat erop." Hij pakte het zo snel mogelijk uit. "Mama, wauw! Een boek over een trein, die heb ik nog niet hé, mama."


Mama Sanne wist wel dat haar zoon heel tevreden zou zijn. Hij is namelijk zot van treinen. "Hij mocht er natuurlijk nog niet in kijken, dat was een verrassing voor het slapen gaan", vertelt Sanne. Mylo kon niet langer wachten en trok meteen naar boven. "Mama, ik ben klaar om te gaan slapen. Ga je nu lezen?" Maar het was nog lang geen bedtijd... Samen bladerden ze toch al eens in het boek. Ze bekeken de tekeningen, als voorsmaakje.


"De lay-out van het boek vertelt je meteen waarover het zal gaan. Ik laat mijn zoontje altijd raden waarover een boek zou gaan. Leuk om de fantasie zo te laten prikkelen. Mylo wist meteen dat het over een trein ging. De tekening op de voorkant spreekt voor zich."


Mama en Mylo lazen het boek twee keer na elkaar. "Een prachtig boek qua tekeningen, maar het verhaal bracht een beetje verwarring teweeg. Na een tweede keer lezen, begrepen we het verhaal. Stan is de trein, je beleeft er de dolste avonturen mee. In dit boek zie je dat het kind met de trein speelt, maar eigenlijk beleef je alles door het oog van de trein (Stan). Het gaat over liefde, vertrouwen, maar ook angsten van snelheid."


'KNAAAAL BAAAANG!', dat vond Mylo het allerleukst. "Mama, ik doe dat ook met mijn treintjes hé." Mylo beseft dus duidelijk dat hij soms wat wild speelt met z'n eigen treinen.


"Het boek is prachtig om te lezen, vooral met kinderen die grote fan zijn van treinen. Hier is het een soort ritueel geworden voor het slapen gaan. Mylo kent het boek al vanbuiten. Hij leest mij nu voor, in zijn eigen fantasie, in plaats van omgekeerd."


"Het boek zelf is al overal mee naartoe geweest. Ik moet zeggen: het is een heel stevig boek en ziet er nog steeds als nieuw uit. Het boek omschrijven in een aantal woorden? Prachtig, geliefd en waardevol verhaal/boek!"


Benieuwd naar meer?

Klik hier voor een fragment uit het boek.

STAN STOP DE TREIN
Bart Van Nuffelen
 
€ 13,50 
http://www.eenhoorn.be/nl/stan-stop-de-trein.html