Tijdens de Jeugdboekenweek geven we elke dag een leuk boek weg om uit te testen. Vandaag boek 7. Op een avond, als Melleke de slaap niet k...

Proefkonijn gezocht: Heikje heks en haar vrienden

Tijdens de Jeugdboekenweek geven we elke dag een leuk boek weg om uit te testen. Vandaag boek 7. Op een avond, als Melleke de slaap niet kan vatten en er zomaar wat op los fantaseert, leert ze onverwachts Heikje kennen.

De twee meisjes worden hechte vriendinnen. Gaandeweg leert Heikje aan Melleke de knepen van het heksenvak, zoals fluffen dat eigenlijk toveren betekent. Ze neemt haar mee naar Heksenland, waar ze haar voorstelt aan tante Kaat, de beroemde kruidenheks.

Heikje kan alles. De tijd stop zetten bijvoorbeeld of de meester omtoveren in een kikker. Heikje heks is een echte deugniet, maar eentje van de goede soort. Op een echt deugnietje kun je nooit echt boos worden, toch.Auteur Patrica de Landtsheer bezoekt wekelijks scholen met haar Heikje Heks-lezingen en workshops. In dit boek bundelt ze voor het eerst alle Heikje Heks-verhaaltjes.

Getest op kinderen zkt een proefkonijn dat de knepen van het heksenvak wil aanleren. Stel je snel kandidaat! Vermeld je naam, leeftijd en vertel wat jij zou willen fluffen (toveren). Dat kan via een reactie hieronder of via de Facebookpagina https://www.facebook.com/getestopkinderen. Reageren kan tot en met maandag 21 maart.   HEIKJE HEKS EN HAAR VRIENDEN
Patrica de Landtsheer 

€ 17,95
https://www.epo.be/boekenportaal/boekinfo_boek.php?isbn=9789491545146

Het boek moet afgehaald worden in Borsbeek. Verzenden via bpost kan ook. Dan vragen we om de verzendingskosten te vergoeden. Je mag het boek na het testen gewoon houden, in ruil voor een verslag en foto's.