Tijdens de Jeugdboekenweek geven we elke dag een leuk boek weg om uit te testen. Vandaag boek 1 4 . Ontdekking over verbazingwekkende dier...

Proefkonijn gezocht: De minireuzenmiereneter

Tijdens de Jeugdboekenweek geven we elke dag een leuk boek weg om uit te testen. Vandaag boek 14. Ontdekking over verbazingwekkende dieren.

Wist je dat muizen kunnen zingen? Dat sprinkhanen heel verlegen kunnen zijn? Dat mieren een kaart maken van hun omgeving, en dat walvissen hun eigen hitparade hebben?

Dieren doen soms heel gek. Tenminste, dat vinden wij, mensen. Maar als je dieren gaat onderzoeken, blijkt dat ze niet zo gek zijn als wij vaak denken. Sterker nog: we kunnen heel veel van ze leren.


In De minireuzenmiereneter vertelt Menno Steketee je precies waarom, met (50) verhalen zoals:
* kikkers met alarmkleuren
* oude wolven bijten niet
* topcriminele octopus
* vogelspin = spiderman


Het is lang geleden dat ik zo’n grappig boek las over biologie. Apen die in spoken geloven, de aardworm als groepsdier, het voorkomen van criminaliteit bij de octopus. Menno Steketee schrijft er aanstekelijk over en intussen steek je er heel wat van op.’
Tijs Goldschmidt, auteur van Darwins hofvijver

Getest op kinderen zkt een gek proefkonijn vanaf 10 jaar. Stel je snel kandidaat! Vermeld je naam, leeftijd en vertel wat jij het gekste dier vindt. Dat kan via een reactie hieronder of via de Facebookpagina https://www.facebook.com/getestopkinderen. Reageren kan tot en met maandag 21 maart. 


DE MINIREUZENMIERENETER
Menno Steketee
€ 14,95
http://www.nieuwezijds.nl/Boek/9789057124563/De-minireuzenmiereneter/

Het boek moet afgehaald worden in Borsbeek. Verzenden via bpost kan ook. Dan vragen we om de verzendingskosten te vergoeden. Je mag het boek na het testen gewoon houden, in ruil voor een verslag en foto's.