Tijdens de Jeugdboekenweek geven we elke dag een leuk boek weg om uit te testen. Vandaag boek 2 . " Niet iedereen heeft een papa en ee...

Proefkonijn gezocht: De mama's van Sterre

Tijdens de Jeugdboekenweek geven we elke dag een leuk boek weg om uit te testen. Vandaag boek 2. "Niet iedereen heeft een papa en een mama,” zegt Juf Eva.

"Sommige kinderen hebben alleen een papa of een mama. Andere kinderen hebben twee papa's of twee mama's." De kinderen kijken juf Eva verbaasd aan. Iedereen denkt na over wat de juf heeft verteld.

In dit prentenboek komt holebi-ouderschap aan bod op een speelse en begrijpelijke manier. Het boek kan voorgelezen worden in de klas of thuis, maar kan door het eenvoudige taalgebruik ook door jonge lezers zelf worden gelezen. De fantasierijke tekeningen zijn af en toe bijna zoekplaten waarop kleuters kunnen meekijken en op zoek kunnen gaan naar leuke details.

Getest op kinderen zkt een proefkonijn mét 2 mama's. Heb jij 2 lieve mama's? Stel je dan snel kandidaat! Vermeld je naam, leeftijd en vertel wat jij het leukste vindt aan 2 mama's. Dat kan via een reactie hieronder of via de Facebookpagina https://www.facebook.com/getestopkinderen. Reageren kan tot en met maandag 21 maart.
 


DE MAMA'S VAN STERRE
Gea van Beuningen en Tinne Van den Bossche
€ 12,50
http://epo.be/boekenportaal/boekinfo_boek.php?isbn=9789490952037

Het boek moet afgehaald worden in Borsbeek. Verzenden via bpost kan ook. Dan vragen we om de verzendingskosten te vergoeden. Je mag het boek na het testen gewoon houden, in ruil voor een verslag en foto's.