De klok uit de kerktoren van Kasterlee is verdwenen. Echt waar! Wij stuurden Zoltan en Thorgal uit op zoek naar de verdwenen klok. Ze kregen...

Het klokkenmysterie is opgelost!

De klok uit de kerktoren van Kasterlee is verdwenen. Echt waar! Wij stuurden Zoltan en Thorgal uit op zoek naar de verdwenen klok. Ze kregen een gps-toestel én opdrachten mee. Zouden ze het mysterie oplossen?

Tijdens de multi-cache wandel je 3 kilometer door de bossen van de Kastelse Hoge Mouw. De tocht is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en volwassenen. 

Rescue-team Zoltan (10 jaar) en Thorgal (8 jaar) kwamen uit het verre Brugge naar Kasterlee om de verdwenen klok op te sporen.


De tocht vertrekt aan de parking van de Hoge Mouw, Goorseweg in Kasterlee. "We verwachtten een toffe dag, een mooie wandeling en uiteraard dat we de klok zouden vinden." En dat is allemaal gelukt! "De locatie is een prachtig domein. Het bos werd door onze zonen omschreven als 'cool' en 'spannend' en kreeg een duim omhoog!"


Met behulp van een hand-gps ga je op zoek naar de 10 verborgen locaties (coördinaten of waypoints) in het bos en op de heide. Aan elk coördinaat vind je een opdracht. "De jongste was expert in het vinden van de bordjes in de bomen. Samen met broer en papa heeft hij alle oplossingen ook gevonden." Eén opdracht vond het gezin verwarrend. "Die aan de parking, want 2 cijfers kwamen er hetzelfde aantal keer voor op de affiche. We moesten het meegekregen antwoordenblad dus meteen al openen. De laatste opdracht was leuk gevonden, maar lag gevaarlijk aan die grote baan."


Alle nieuwe coördinaten moeten ingegeven worden. "Papa Nicolas moest dit doen, want de jongens vonden de werking van het toestel wat ingewikkeld."

 
De tocht is niet geschikt voor rolstoelen of buggy's. Maar dat hield kleine zus Leila (2,5 jaar) niet tegen om mee op uitstap te gaan. "Zij stapte de volledige tocht mee, want de buggy is onmogelijk in het bos. Dit was echt goed te doen voor haar."Het gezin was zo'n 2 uur bezig met de tocht. "Kasterlee zelf was een ontdekking. Het was de eerste keer dat we naar dit gastvrije en op toerisme gerichte dorp/stadje zijn getrokken. En we waren aangenaam verrast!


Het was wel even rijden voor de bende. Ze waren 1,5 uur onderweg tussen thuis en het bos. "Het is een concept dat van ons in elk domein, in heel Vlaanderen mag gestart worden!" En de jongens? Die waren vooral héél erg trots dat ze het mysterie opgelost hebben. Knappe speurneuzen, die kerels!
Je kan de tocht op eigen houtje maken met je eigen gps-toestel. Alle documenten die je nodig hebt, kan je hier downloaden. Of je kan een gps-toestel huren bij Toerisme Kasterlee. Je moet het toestel minstens 2 dagen vooraf reserveren. Je betaalt 15 euro huur en 50 euro waarborg per toestel.
 
 
Meer weten?
http://www.visitkasterlee.be/product/115/het-klokkenmysterie---multi-cache