Na lang wachten, is het zover. Neushoorntje Qabid zal voor het allereerst zijn stapjes zetten in de grote buitenwereld. En uiteraard iedere...

Eerste stapjes in de buitenwereld

Na lang wachten, is het zover. Neushoorntje Qabid zal voor het allereerst zijn stapjes zetten in de grote buitenwereld. En uiteraard iedereen daar bij zijn!

Gaat hij in huppelpas of galop zijn acte de prĂ©sence geven? Of wijkt hij niet van mama Karamats zijde? Hoe nieuwsgierig is hij? Zou hij zich meteen in de modder rollen? Tromgeroffel…


Qabid is de eerste baby van mama Karamat en papa Gujarat. De kleine Indische neushoorn werd geboren op 12 december en is nu drie maanden oud. Hij heeft het hart van de verzorgers en de rest van het Planckendael-team al volledig veroverd.

Omdat het opnieuw mooi weer is, mag hij morgen de warme stal verlaten. Om 14 uur kan iedereen deel uitmaken van deze unieke gebeurtenis. Ongetwijfeld wordt hij de hartenbreker van Planckendael deze zomer, samen met baby-olifant Qiyo en babygiraf Qalimba. De geboorte van Qabid was een bijzonder moment. In de natuur leven er nog amper 2800 Indische neushoorns.


De verzorgers pasten het buitenperk aan voor hun kleine kapoen. De waterpoel, waar onze grote neushoorns regelmatig in baden, staat voorlopig leeg omdat het kleintje eerst moet leren zwemmen met mama Karamat. En de kleipoel waar ze terecht kunnen voor een modderbad, werd wat verkleind. Stap voor stap zal hij het buitenperk kunnen verkennen.

Wie gaat kijken? Herinner je je nog het moment dat jij je eerste stapjes zette in de grote buitenwereld?


Meer weten?
http://www.planckendael.be


Foto's?

Plackendael