We werden, samen met enkele collega-bloggers, uitgenodigd voor een weekend Center Parcs De Vossemeren. We beleefden er de tijd van ons lev...

Center Parcs 4: Lekker eten

We werden, samen met enkele collega-bloggers, uitgenodigd voor een weekend Center Parcs De Vossemeren. We beleefden er de tijd van ons leven. Vandaag lees je het laatste deel van ons Center Parcs avontuur op de blog. Eind 2013 werden in Center Parcs De Vossemeren vijf nieuwe horeca-zaken voor bijzondere en niet alledaagse ervaringen geopend. Lekker eten en drinken hoort immers bij een geslaagde vakantie. Of het nu gaat om een snelle hap tussendoor, een drankje op een terras of een uitgebreid diner. Elk restaurantbezoek wordt een unieke en verrassende belevenis voor de hele familie. 

Toen we vrijdagavond aankwamen rond 19 uur hadden we grote honger. We mochten aanschuiven in het Evergreenz Family Buffet. Net wat we nodig hadden op dat moment: een ontspannen, gezellige sfeer. Even geen drukte. En vooral 'all you can eat'! Ideaal voor kinderen is de ongedwongen sfeer. Je kiest zelf een tafel uit: een hele lange, een ronde of eentje voor 4. Op iedere tafel staat een bakje met menukaart, een keukenrol en een emmertje bestek. De meisjes dekten onze tafel. En de keukenrol? Die is, in ons geval, véél handiger dan één serviet per persoon. We hebben nogal onhandige eters...
Het restaurant bestaat uit een buffetformule. Alles waar je op dat moment zin in zou kunnen, staat voor het grijpen: 2 verschillende soepen, een koud buffet, allerlei soorten vlees en vis, je vlees wordt ter plekke voor je gebakken op de bbq, alle soorten aardappelbereidingen én lekkere dessertjes!

Voor de kindjes is er zelfs een apart buffet voorzien met appelmoes, kroketten, frietjes, gehaktballetjes, fishsticks, pannenkoeken, ... Kiezen wat je wil én hoeveel je wil. Onze meisjes waren het snel gewoon. "Mama, ik wil nog eens naar het buffet!"Dit uitgebreide buffetassortiment was precies wat we nodig hadden na de autorit. Ideaal bij aankomst: je moet niet meer beginnen kokkerellen in je huisje, je moet vooraf geen boodschappen doen en meesleuren naar je bestemming. Gewoon alles uitladen én dan je voetjes onder tafel schuiven. En ohja, die voetjes kwamen met plezier een aantal keer van onder die tafel uit om naar het buffet te schuifelen. 


Het allerleukst aan Evergreenz? Dat je kinderen er kind kunnen zijn. Met 2 kleine kindjes uit eten gaan is niet altijd evident. Ze blijven niet mooi op hun stoel zitten, ze willen niet lang tafelen, ze hebben geen geduld 'wanneer komt ons eten nu eindelijk?', ze laten 3 frieten vallen, ze praten luid en ze maken al eens ruzie. Maar in de ontspannen, gezellige, familiale en gemoedelijke sfeer van Evergreenz vinden ook kleine kindjes het heerlijk om aan tafel te gaan. Zaterdag- en zondagochtend mochten we gaan ontbijten in hetzelfde Evergreenz Restaurant. En ja hoor, ook het ontbijt is 'all you can eat'. En dat laten we ons geen 2 keer zeggen. We beginnen de dag met een lekker fruitsapje. De meisjes vinden het geweldig dat ze het zelf kunnen tappen: appel, appelsien of multivruchten.


Het buffet is opnieuw erg uitgebreid. Alles wat je je kan bedenken, ligt op je te wachten: pannenkoeken, koffiekoekjes, fruit, charcuterie, wafels, groentjes, koffie, thee, zoet beleg, ... Vooral de smoothies vonden we geweldig. Fris, fruitig én heerlijk om je dag mee te starten.
 

De formule is bij het ontbijt hetzelfde: je dekt zelf je tafel, je schuift aan en je eet zoveel je wil. Dat deden we dan ook. Dit ontbijt is een goede start van je vakantiedag!


Ohja, zin in een eitje? Op het buffet vind je roerei, gebakken eitjes, hardgekookte eitjes, ... Heb je liever een spiegelei? Of een eitje op maat? Dan staat een vriendelijke dame je op te wachten. Gewoon even zeggen waar je zin in hebt, en ze maakt het voor je klaar. Thuis heeft die vriendelijke dame een naam: 'mama', maar nu heeft mama ook vakantie! Dus schuif maar aan, Elien! Dit is écht vakantie!


Zaterdagmiddag mochten we bij Nonna's aan tafel schuiven. Je waant je bij La Mama in La Bella Italia. Je kan 'binnen' zitten of op het 'terras'. Op het terras zit je tussen de bloemetjes en helemaal in het groen. De tafellakens doen je spontaan glimlachen: zoveel kleur, bloemen en sfeer. Binnen lijkt het of je de woonkamer van La Mama betreedt. Dit restaurant is gezellig en huiselijk ingericht: kasten, servies én het bed van Nonna's zweeft er zelfs boven je. Je krijgt zin in... Italiaans!


Na een voormiddag zwemmen, knorden de maagjes als nooit tevoren. We startten met 3 verdiepingen tapas. Heerlijk! En daarna richting het buffet: verse, op houtvuur gebakken, pizza’s en zelfbereide pasta’s.


Afsluiten doen de meisjes met een lekker ijsje. Ze mogen zelf hun smaak kiezen en scheppen. Er is ook tiramisu en panna cotta. Het Italiaanse zuiden op je bord!

Zondagmiddag, voor we terug naar huis vertrokken, aten we nog een snelle hap in het Grand Café. In dit bruisende hart van de Market Dome kan iedereen op elk moment van de dag terecht. Dat maakt het dé ideale ontmoetingsplaats. Op de menukaart staan: alle soorten broodjes, pasta's en andere snelle gerechten. Elien en Lore kozen voor een croque monsieur.
 

Mama en papa sloten het heerlijke weekend Center Parcs af met een streekgerecht: een Limburgs stoofpotje met frietjes. Vlak naast het restaurant staat een houten speeltreintje. Tijdens het wachten op ons eten, speelden de meisjes daar. Maar dat wachten duurde niet lang, want we werden erg snel bediend. Het eten was erg verzorgd: lekker en voorzien van een slaatje en frietjes. Of we nog zin hadden in een dessertje? 'Zin wel, maar geen plaats meer...'


Wat hadden we een zalig weekend! Heerlijk tafelen, zalig zwemmen, cottage met alles erop en eraan, in een groene omgeving, tal van kinderactiviteiten, spektakel tijdens Jolly Roger Piratenfeest, avonturen in de Market Dome, plezier in de Action Factory, bowlen in Cool & Play, ... En er is nog zovéél meer te beleven in Center Parcs De Vossemeren. "Echt even samen", de Center Parcs-slogan die ons verblijf helemaal samenvat. Heerlijk genieten én echt even samen!Meer weten?
www.centerparcs.be/vossemeren