We werden, samen met enkele collega-bloggers, uitgenodigd voor een weekend Center Parcs De Vossemeren. We beleefden er de tijd van ons leven...

Center Parcs 3: Meer dan zwemmen alleen

We werden, samen met enkele collega-bloggers, uitgenodigd voor een weekend Center Parcs De Vossemeren. We beleefden er de tijd van ons leven. Je kan onze Center Parcs avonturen lezen op de blog, vandaag deel 3. Er valt héél wat te beleven.


Als je aan Center Parcs denkt, denk je in eerste instantie toch aan zwemmen? Wij mochten ervaren dat Center Parcs véél meer is dan dat. Uiteraard maakt het zwemmen zonder twijfel deel uit van je verblijf. Wij zijn tijdens ons weekend 2 keer gaan zwemmen in Aqua Mundo.

De zwemvesten voor de kinderen zijn lekker handig. Ze hangen bij het binnenkomen van het zwembad. Je kan er eentje uitkiezen en aantrekken. Veel handiger dan de zwembandjes die we thuis hebben liggen (en die ik vergat mee te nemen trouwens).


De meisjes beleefden dolle pret in het kinderbad. Vooral de glijbaan was een groot succes. Het water is er lekker warm.


We doken met z'n vieren ook in het bubbelbad. Heerlijk was dat. De meisjes konden nog niet zitten, omdat ze dan kopje onder zouden gaan, maar ze installeerden zich op de rand van het bad. Lekker warm water met af en toe een zalige massage. We gingen er verschillende keren in. En voor we op zondag weer uit het zwembad gingen, wilde Elien toch absoluut nog even, heel even maar, in het bubbelbad. En mama? Die vond dat oké en ging mee!


Toen we plots veel lawaai hoorden in het grote bad, wisten we dat het zover was: de golven waren er! De zusjes klampten zich stevig aan mij vast, maar genoten zichtbaar van de spanning. We gingen heen en weer, op en neer, "net zoals in de zee, mama!". Papa zou ondertussen even de Monkey Splash uitproberen. Vanaf 15 meter hoogte vloog hij tegen 30 km/u voorbij. Wij zagen hem boven ons in de doorschijnende buis voorbij komen. En wij maar wuiven... Het duurde lang voor hij terugkwam. "Mama, zou papa ons niet vinden?" "Mama, zou papa al naar het huisje zijn?" Net toen ik ongerust begon te worden, verscheen hij dolenthousiast. "Ik heb ineens alle glijbanen gedaan." We hoorden wilde verhalen over een enorme tol waar hij in was blijven ronddraaien voor hij door het gat in het eindbad plonste, over een gigantisch snelle glijbaan in het donker, ... Voor peuters en kleuters valt er heel wat te beleven in het kinderbad. Vanaf 5 jaar mogen ze ook in de meeste glijbanen. En Aqua Mundo biedt nog zoveel meer voor waterratten: babyzwemmen, buitenbad, glijbanen, lazy river, sauna, snorkelen en wildwaterbaan.


De centrale ontmoetingsplaats van het park is de Market Dome. Je kan er eten, drinken, shoppen, flaneren en genieten van het live entertainment. De Market Dome is ingericht als een tropisch vakantieoord. Elien wist vrijdagavond niet wat ze zag toen we plots 2 flamingo's passeerden. En ik moest toch ook even kijken of het wel echte waren. "Wauw, mama, mijn lievelingsdieren, die zijn hier gewoon?" Je kan het dus al raden. Wij passeerden dit weekend wel erg vaak in de Market Dome, speciaal voor de flamingo's. Ook de papegaaien, schildpadden en de grote vissen maakten indruk. Elien kon niet geloven dat die hier gewoon vrij rondliepen, -zwommen, en -vlogen. 


In de Market Dome kunnen de kinderen zich uitleven én op ontdekking gaan: Elien sprong van steen naar steen over het water en tussen de vissen. Opnieuw en opnieuw en opnieuw en opnieuw en... tot ze zich wel heel erg op haar gemak voelde en straffe toeren begon uit te halen. Dat liep natuurlijk af met één nat been...


We hadden pech met het weer tijdens ons verblijf. Het regende van vrijdagavond tot zondagavond. En eigenlijk was dat helemaal niet erg! Binnen in de Market Dome waan je je op een tropisch vakantieoord: tussen de tropische planten en dieren. Zeg nu zelf, met onderstaande foto kunnen we je toch doen geloven dat we een tropisch eiland bezochten?


Zaterdagnamiddag, toen het heel even, heel even maar, droog was, gingen we naar de kinderboerderij. Die is elke dag geopend van 9 tot 17 uur. Vroege vogels kunnen de dieren zelf gaan voederen. Elien is zot van beesten, Lore iets minder. Die is vooral "fel van ver, maar verre van fel", zoals papa zegt. Een kinderboerderij waar de dieren achter hekkens zitten en je enkel kan kijken, is niets voor Elien. "Kijken mag, aankomen niet", daar houdt ze niet zo van. Ze was dan ook ontzettend blij toen ze zag dat ze bij de dieren zelf kon. Lore vond dat dan net iets minder. :-)


De geiten, schapen, kippen, eenden en de kalkoen liepen vrolijk rond op de boerderij. Je kon er tussen lopen en ze allemaal aaien, als de dieren daar zin in hadden. Het hangbuikzwijn zat apart. En de konijnen zaten binnen, maar je kon ook in het huisje. 


Eén dier vond Lore wel geweldig. Ze wou het strelen én er zelfs op gaan zitten. Echt waar!


Ook de tractor was een succes. Elien waande zich een echte boerin aan het stuur van haar landbouwmachine. Gelukkig hadden we laarzen meegebracht én voldoende reservekledij, want na ons bezoek aan de kinderboerderij leek het wel of Elien samen met het hangbuikzwijn in de aarde gewroet had.


Zaterdagavond waren we uitgenodigd voor het Jolly Roger Piratenfeest. Het feest vond plaats in de indoor piratenwereld Discovery Bay, in Vossemeren is het één en al piraten dat de klok slaat. Overdag terrein voor kleine ontdekkingsreizigers met onder meer het klimparcours High Adventure Experience, touwbrug en waterkanonnen. 's Avonds vormt het 17de eeuwse schip het decor van een spectaculaire show. We kregen een plekje toegewezen vlakbij het schouwspel. De lichten zijn gedimd, de spanning bouwt op. We kregen alvast een aperitiefje aangeboden: een glaasje fruitsap of een glaasje cava. Lore greep naar de cava, maar moest het doen met fruitsap... En dan stelen 3 piraten de show. 


2 piraten delen de gasten op in 2 groepen: team rood en team geel. We moeten het tegen elkaar opnemen. Wanneer we de Macarena horen weergalmen, moeten we recht springen en mee dansen. Dat doen de meisjes vol overtuiging!

Tussen de show door, krijgen we lekker eten. Lekkere tomatensoep en dan een hamburger met frietjes voor de kindjes. De volwassenen peuzelen van ribbekes en kippenboutjes, zoals echte piraten dat doen.


De show was een afwisseling van uitdagingen, zang en muziek. Op het einde werden we getrakteerd op een reusachtige piraten-ijstaart. Het was bijna 21u30 tegen dat de show afgelopen was. Dat ons Macarena-team verloren heeft, lieten we niet aan ons hart komen. Lore danste vrolijk verder. Elien was naar het einde toe zo moe, dat ze op mijn schoot in slaap viel.


Op het einde van de show kon je nog op de foto gaan met de piraten en Jolly Roger himself. Lore, nochtans geen fan van verklede figuren, wilde graag met de echte piraten op de foto. Volwassenen betalen voor de show én menu 37,50 euro per persoon. Kinderen van 3 tot 12 jaar betalen 17,25 euro en kinderen tot 3 jaar zijn gratis.


Zondagmiddag, net voor we naar huis vertrokken, gingen we nog bowlen. Boven in de Action Factory (die we ook uitvoerig uittestten, dat lees je hier) is er het Clubhouse, Pool & Play. Een chillruimte voor de jongeren met airhockey, kickertafels, pooltafels, ... Er is ook een bar én je kan van hieruit achter glas genieten van de waterpret in Aqua Mundo. Voor het Clubhouse zelf zijn onze meisjes nog te klein, een spelletje bowling zagen ze wel zitten. Het was trouwens hun eerste keer! Er zijn in totaal 8 bowlingbanen. We reserveerden er eentje voor één uur. Je betaalt 22,50 euro voor 55 minuten voor 18 uur en 25 euro na 18 uur. De 2 rechtse banen beschikken over een dichte goot, ideaal voor kinderen!


Je hebt keuze uit verschillende ballen in alle kleuren en gewichten. Zelfs de lichte ballen kregen onze meisjes moeilijk vooruit gegooid. Gelukkig was er een lieve draak die kwam helpen. Gewoon de bal er bovenaan opleggen en loslaten...


We hadden een gevuld weekend, boordevol spannende, leuke en ontspannende activiteiten. En toch deden we slechts een fractie van wat Center Parcs aanbiedt. Want er is zoveel meer: Academy, bananenboot, badminton, boogschieten, basketbal, excursies, Cool Factor, laser battle, geocaching, fun bikes, kids workshops, Orry & Vrienden show, poppenkast, tafeltennis, voorleesverhaaltjes en nog veel meer. In de zomer, wanneer het stralend weer is, moet het hier ook geweldig zijn: met de twee indrukwekkende meren en de ontelbare watersporten.

Hier vind je een overzicht van alle activiteiten in Center Parcs Vossemeren. 

Het domein van Center Parcs is echt waanzinnig groot. Er kunnen 3500 gasten verblijven in de 650 cottages en 60 hotelkamers. Het park was ook bijna helemaal volgeboekt op het moment dat wij er waren. Maar we hadden op geen enkel moment de indruk dat het druk was. We genoten van de omgeving, alle activiteiten én vooral van elkaar! "Echt even samen". Dat is precies hoe we het aanvoelden.Meer weten?
www.centerparcs.be/vossemeren