Opera voor kinderen, wij probeerden het nog niet. Ik wist eigenlijk ook helemaal niet dat er voorstellingen voor jonge kinderen bestonden. W...

Proefkonijn gezocht: Operaklassieker Fidelio

Opera voor kinderen, wij probeerden het nog niet. Ik wist eigenlijk ook helemaal niet dat er voorstellingen voor jonge kinderen bestonden. WALPURGIS muziektheater laat kinderen kennismaken met Fidelio, een operaklassieker van formaat. Wil jij dit voor ons uittesten?

Na het succes van hun eerste sprookjesopera Prinses Turandot laat WALPURGIS muziektheater, in samenwerking met HETPALEIS, jonge kinderen opnieuw kennismaken met een operaklassieker.

Regisseur Judith Vindevogel koos dit keer voor Fidelio, de eerste en enige opera van Beethoven. Het verhaal in 't kort: De jonge heldin Leonore verkleedt zich als man om binnen te dringen in de gevangenis waar haar vriendje Florestan al jarenlang gevangen wordt gehouden door de gemene Pizarro. Het sprookjescliché wordt hier dus stevig omgedraaid: het is de vrouwelijke heldin die haar prins gaat bevrijden. 


De kinderen zitten mee in het decor, tussen de zangers, en worden zo ondergedompeld in de wereld van de opera en de levendige muziek van Beethoven (onder andere 5de en 9de symfonie, Moonlight Sonata). 

Fidelio is een spannende bevrijdingsopera voor dappere avonturiers (6+) met een vleugje humor en een flinke dosis romantiek. Het is een ode aan de vrijheid, de menselijkheid en de liefde. WALPURGIS spreekt graag over hun Hart Boven Hard-opera. 


Getest op kinderen zkt zo'n dappere avonturier vanaf 6 jaar om samen met mama, papa, oma of opa (2 tickets, de capaciteit is beperkt omdat de kinderen mee in het decor zitten) kennis te maken met deze opera. We sturen je naar de Belgische première op woensdag 10 februari (Krokusvakantie) om 15u15 in HETPALEIS. Want jong geleerd is... Iets voor jullie? Stel je dan snel kandidaat. Dat kan via een reactie hieronder of via de Facebookpagina https://www.facebook.com/getestopkinderen. Vermeld je naam, leeftijd en vertel waarom opera misschien wel iets voor jou is. Reageren kan tot en met woensdag 3 februari.

Fidelio speelt na 10 februari tot en met 6 maart in HETPALEIS en gaat dan op tournee langs Kortrijk, Tongeren en Hasselt. 


Meer weten?

Foto's
© Stef Depover
Promobeeld
© Ingrid Godon

Je krijgt 2 tickets voor de première aangeboden. In ruil vragen we een verslag en foto's.