W oensdag 3 februari werd de gloednieuwe filmeducatieve installatie De Mammoet in het kunstencentrum BUDA in Kortri jk plechtig geopend. Het...

Nieuw filmbeest De Mammoet

Woensdag 3 februari werd de gloednieuwe filmeducatieve installatie De Mammoet in het kunstencentrum BUDA in Kortrijk plechtig geopend. Het waren kinderen, hoe kan het ook anders, die 'dit filmbeest' voor het eerst mochten uittesten.

Reeds geruime tijd doet kunstencentrum BUDA inspannen om kinderen uit kwetsbare gezinnen te bereiken met een interessant filmaanbod. Het project CINEMAATJES loopt goed en had door het succes nood aan nieuwe inhoudelijke acties. Dit wordt De Mammoet, een interactieve, permanente filmstudio die vanaf woensdag 3 februari kinderen wegwijs maakt in de wondere wereld van de cinema. 
De Mammoet is een interactieve studio waarin kinderen figuren knutselen voor het schaduwspel, een animatiefilmpje maken en dankzij zo├Âtropen, praxinoscopen, flipboekjes en optische illusies ontdekken hoe films gemaakt worden.


Het project werd ontwikkeld in samenwerking met Jekino. Voor de financiering van De Mammoet sloeg kunstencentrum BUDA de handen in elkaar met vzw Kouterkids, Lions Club Mercurius, Streekfonds/Koning Boudewijnstichting, opbrengst van de pop-up shop Gusta (Cathy Jansens en Delphine Pattyn), de wintersoepverkoop bij Staminee Boulevard en een fondsenwerving tijdens de uitreiking van de Tower Awards. 


De Mammoet wordt ingezet tijdens de maandelijkse cineMAATjes, tijdens Spinrag en in de vakantieperiodes. Daarnaast kunnen leerkrachten vanaf nu voor of na een filmbezoek aan Budascoop met hun klas een filmeducatieve workshop in de Mammoet volgen.


Meer weten?
scholen@budakortrijk.be