Joepie! Vakantie! Zijn jullie, net als wij, nog op zoek naar leuke kids-tips tijdens deze Krokusvakantie? Vanaf vandaag tot en met zondag 14...

Krokuskriebels, musea op gezinsmaat

Joepie! Vakantie! Zijn jullie, net als wij, nog op zoek naar leuke kids-tips tijdens deze Krokusvakantie? Vanaf vandaag tot en met zondag 14 februari kom je wat tegen in het museum! De Gezinsbond organiseert voor de 8ste keer het museumproject Krokuskriebels.

Heel wat musea in Vlaanderen en Brussel organiseren meer dan 140 bijzondere activiteiten voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar. Musea laten je tijdens deze Krokusvakantie op een verrassende manier kennismaken met hun collectie. Uitdagende rondleidingen, creatieve workshops, spannende zoektochten of meeslepende vertellingen, het kan allemaal tijdens Krokuskriebels.

Deze editie gaan drie musea de uitdaging aan om ook voor de allerkleinsten (0-4 jaar) een kriebelende activiteit te organiseren:
* in het Brussels museum van de Molen en de Voeding maken ze marsepein
* in het MSK in Gent worden speel- en ontdekkingsmatten uitgerold4
* in het MAS in Antwerpen word je ondergedompeld in een kleurrijk atelier vol zintuiglijke ontdekkingen onder en boven water


Een greep uit het kriebelend aanbod:
* Spring in het Wielermuseum in Roeselare net als de renners op de fiets en vertrek op speurtocht naar de verloren foto’s!
* Het Belevingscentrum '14-'18 in Tildonk, Vlaams-Brabant maakt de oorlog begrijpbaar voor kinderen. Jerome en Clementine nemen je mee in hun oorlogsverhaal en vertellen je via doe-, denk- en beleefopdrachten hoe het was als kind in de oorlog.
* Beleef de natuur in het provinciaal domein Het Leen in Eeklo met Tilia, Fagus, Carpinus en de andere elfjes. Elk elfje heeft een andere speelse opdracht voor jou.
* Heb je het verhaal van de mijnfee en de putheks nog niet gehoord? Dan moet je zeker naar het Mijnmuseum in Beringen.
* Het spiksplinternieuwe museum Train World in Schaarbeek heet families van harte welkom met de interactieve gezinsstrip ‘Het Spannende Spoor'. Samen met Arthur, Aline en Loccie de treinhond doorkruis je het museum via leuke opdrachtjes.
* In het MAS in Antwerpen neemt matroos Barbara jou en je peuter mee op wateravontuur. Breng je duikbril mee en kom luisteren naar mooie, spannende en grappige waterverhalen. Trek je naar Brussel, waarom zou je er dan geen dagje-uit van maken? In Brussel krijg je extra kiekebisj (kriebels in het Brussels dialect)! In het speciale Brusselboekje dat je gratis kan aanvragen of downloaden via de website vind je heel wat kindvriendelijke adresjes, van de verborgen speeltuin achter het museum tot de té gekke snoepwinkel om de hoek. Bij ons kriebelt het alvast om komende week naar het Mas te trekken voor de Familierondleiding en het Voorleesprogramma. Ook de Salonnamiddag in het M HKA mogen ons verwachten. We zijn benieuwd.

Voel jij het ook al kriebelen? Ontdek snel alle leuke activiteiten op maat van jouw gezin op www.krokuskriebels.be. Vind Krokuskriebels ook leuk op Facebook, Twitter en Instagram! Schrijf je snel in, want de workshops raken stilaan volzet. Als lid van de Gezinsbond geniet je op vertoon van je lidkaart van een interessante korting op alle activiteiten.


 
Meer weten?
www.krokuskriebels.be

Foto's?
Gezinsbond
Foto 3 (Elvire Van Ooteghem)