Hippe en stijlvolle fopspenen, daar gaat Difrax voor! Getest op kinderen mocht twee leuke designs uittesten: fopspenen met dierenprints én...

Helemaal dol op Difrax!

Hippe en stijlvolle fopspenen, daar gaat Difrax voor! Getest op kinderen mocht twee leuke designs uittesten: fopspenen met dierenprints én de Glow in the Dark fopspenen. Aangezien Elien geen tut hoeft en Lore haar duim verkiest, gingen we op zoek naar véél proefkonijntjes. Benieuwd naar hun mening. 


Difrax, één van de grootste spelers op de fopspenenmarkt, breidt haar bestaande gamma voortdurend uit. Ze spelen zo enerzijds in op de huidige modetrends en creëren tegelijk fopspenen met een knipoog. Anderzijds leggen ze de nadruk op het gemak om in het donker snel de fopspeen terug te vinden.

Stoere tijgers en sneeuwluipaarden, vrolijke giraffen en vinnige zebra’s geven je kleine schat een beestig leuke look! De Animal fopspenen zijn verkrijgbaar in 4 verschillende maten die meegroeien met de zuigbehoefte en het gezicht van het kindje vanaf de geboorte. 


Dat Difrax een grote bekendheid én populariteit geniet bij jonge mama's en hun kinderen werd snel duidelijk.  

Kim Heylen, mama van Finn: "Ik gebruikte de tutjes ook al bij Finn zijn grote broer, Sam. Hij is ondertussen 3 jaar."


Anja Zwinnen, mama van Lowie: "Bij de geboorte gebruikten we enkel Bibi-tutjes. Maar toen die ineens niet meer te krijgen waren in de winkel, is Lowie met veel huilen overgeschakeld naar Difrax tutjes. Toen hij ze eenmaal gewend was, kreeg je ze niet meer afgepakt!"
Maider Smet, mama van Lander: "Wij zijn al hele grote fan van de Difrax tutjes. Vanaf de geboorte van grote broer Rens hebben we deze tutjes gekocht. En ook kleine broer Lander kreeg meteen een Difrax tutje. Beiden vinden de tutjes top! We hebben nooit een ander merk geprobeerd. Wij gaan steeds voor de 'natural'. Wat daar handig aan is, is dat ze altijd goed zitten. Ze hebben geen boven- of onderkant."
Maja Tant, mama van Juul: "Sinds zijn geboorte waren de Difrax tutjes bij Juul meteen een grote hit! Door de natuurlijke tepelvorm was hij er meteen mee weg."


Rebecca Asaro, mama van Elien: "Ik gebruikte de tutjes al eerder."
Ruth De Roover, mama van Liene: "Liene heeft al verschillende tutjes van het merk Difrax gehad. Maar dat waren enkel de ‘gewone’. De tutjes met dierenprints en de lichtgevende tutjes hadden we zelf nog niet gekocht. Grappig detail: Liene steekt de tutjes steeds ondersteboven in haar mondje. Zelfs als ik ze goed steek, draait zij ze om. :-)"
Katrien Thys, mama van Fenna: "De enige tutjes die Fenna wil, zijn Difrax tutjes. Ik gebruikte ze dus al eerder."


De proefkonijntjes zelf waren nog te jong om het ontwerp en design kritisch te beoordelen. Wat voor hen dan het allerbelangrijkste is? Dat het tutje, hun troost bij groot verdriet, lekker smaakt!
 
Maider: "Lander is zelf nog een beetje klein om echt een voorkeurstutje te hebben. Eender welk tutje (van Difrax uiteraard) is goed. Maar wanneer ik hem de tutjes gaf, zag hij wel dat dit nieuwe waren. Even in het mondje proberen, terug uit het mondje trekken en inspecteren, ronddraaien, ..."


Anja: "De Difrax tutjes die hij voor het krijgen van deze had, smaken heel goed. Deze nieuwe tutjes vindt hij maar niets. Is het omdat ze 'nieuw' smaken of nog niet zo soepel zijn? Maar dat komt waarschijnlijk nog wel goed aangezien we ze blijven aanbieden."
Katrien: "Fenna had een duidelijke voorkeur voor het lichtgevende tutje. Ze vond het fijn om het gewoon vast te houden ook. Misschien komt dat wel door haar angst voor het donker?"
Maja: "Juul had geen voorkeur, zolang ze hem maar de troost boden zoals ze dat altijd al deden."
Rebecca: "Elien vond de tut met de dierenvlekken het leukst. Het tutje werd goedgekeurd."
Liene: "Ik denk dat Liene het zebra tutje wel erg leuk vindt. Want ze vindt het ook super leuk om naar de dierentuin te gaan om naar de grote dieren te gaan kijken. Als ze dit tutje in haar mond stopt, is ze zelf een klein beetje een zebra. Het tutje wordt super 'gesmaakt'!"
Kim: "Finn vond beide tutjes lekker. Hij is nog te klein om naar het ontwerp te kijken. Finn vindt ze geweldig en heeft er geen probleem mee wanneer ik het nieuwe tutje geef. Grote broer vindt de lichtgevende tutjes erg leuk."


Terwijl de proefkonijntjes hun nieuwe fopspeen proeven en ontdekken, kijken de mama's naar het design. En die mama's? Die hebben wel een duidelijke mening.

Liene: "Ikzelf vond het Glow in the Dark tutje wel leuk. Een toffe kleur en ook leuke figuurtjes erop."
Katrien: "Ik vond de oplichtende tut de leukste. Heel gemakkelijk in het donker!"
Kim: "De dierenprint tutjes vond ik de mooiste, de lichtgevende waren erg handig."
Maja: "Dankzij de leuke printjes was ik meteen verkocht. Geen oubollige tutjes meer tegenwoordig, maar mooie en grappige modelletjes. Zelf vond ik de tutjes met dierenprint de leukste."
Rebecca: "Ik vond, net als mijn dochtertje, de dierenprint het leukst. Ze zien er zo stoer uit."


Anja: "Als mama vond ik het Difrax tutje er het beste uitzien. Is leuk en speels."
Maider: "Zelf vind ik het tutje Glow in the Dark het leukst. De schattige schaapjes en dan ook the glow zijn een leuk geheel. De animal tutjes vind ik persoonlijk iets minder mooi. De dierenprint spreekt me over het algemeen minder aan."


Je baby die tijdens de nacht verdrietig is omdat hij of zij het speentje kwijt is. Mama en papa die het speentje niet meteen vinden in het donker. Dat is verleden tijd dankzij de handige Glow in the Dark fopspenen! Dit fopspeentje absorbeert het licht, waardoor het gaat oplichten in het donker. De Glow in the Dark speen van Difrax zorgt ervoor dat jij en je baby snel weer verder kunnen slapen. Maar die Glow in the Dark... werkt dat echt?


Maja: "In het donker probeert Juul vaak zelf zijn tutje terug te vinden. Met de lichtgevende tutjes is dit duidelijk iets gemakkelijker."
Anja: "De tut wordt enkel gebruikt in zijn bedje. Of hij het lichtgevende effect daadwerkelijk gebruikt, weet ik niet. Bij het wakker worden gooit hij zijn tutjes ver uit zijn bed en roept dan pas: "MAMA, LOWIE IS WAKKER! Ik vermoed wel dat hij ze vindt. Ik moet er in elk geval niet uit om het tutje te gaan zoeken. Moest dit wel zo zijn, zou ik hem veel sneller vinden. Want de tut valt nu echt op in het donker. Het lichtgevende effect is echt makkelijk. Dat is 's nachts heel doeltreffend. Je vindt hem makkelijker terug."
Kim: "Vermits hij nog te klein is, moet ik zijn tutje telkens zoeken. Dit is duidelijk makkelijker met de lichtgevende tutjes. De lichtgevende tutjes zijn beter dan ik verwacht had. Ik dacht dat ze wel even licht zouden geven, maar tegen de ochtend uitgewerkt zouden zijn. Dit is echter niet het geval. Ze blijven de hele nacht een schijn geven. Erg handig uiteraard. Ik ben fan!"
Rebecca: "Elien vindt het tutje makkelijk terug. Dat is plezant, zo moeten wij niet opstaan."
Katrien: "Fenna vindt haar tut makkelijker terug, denk ik. Want ik moet er niet meer voor opstaan. En ik vind het tutje ook makkelijk terug."Ruth had minder positieve ervaringen. Nog voordat de nacht echt begon, lichtte het tutje niet meer op. Na een drietal uurtjes was het donker, echt donker. Ruth nam contact op met de klantendienst van Difrax. Ze kreeg een nieuw pakje troost. Mét licht deze keer.
Ruth: "De klantendienst verdient 10/10. De postbode kwam langs met een pakje van Difrax. Dit tutje blijft inderdaad een hele nacht oplichten. Niet super hard, maar wel voldoende om het te zien liggen naast of onder het bed. Als het te dicht bij de babyfoon ligt, valt het minder op. Waarschijnlijk omdat de babyfoon ook wat licht geeft, want daar is een mini lachtlampje aan. Difrax liet weten dat de sterkte van het lichtgeven afhankelijk is van de lichtinval in de kamer. Liene vindt het tutje niet steeds terug. Maar dat is, denk ik, omdat ze soms nog half slaapt als ze wakker wordt en merkt dat haar tutje weg is. En vaak is het ook uit bed gevallen, dan kan ze er niet zelf aan."


Maider: "In het donker vindt Lander het tutje wel terug. Maar omdat hij zo een wriemelkont is, leggen we meerdere tutjes in zijn bedje. Als hij er eentje kwijt raakt of het valt op de grond, dan vindt hij er steeds wel een ander. Er liggen een viertal tutjes in hun bed en zo moeten papa of ik niet opstaan midden in de nacht om een tutje te gaan geven aan Lander of Rens. Als Lander in zijn bedje gaat en het tutje heeft een hele dag licht gezien, is het goed zichtbaar in het donker, maar niet storend om in slaap te vallen. Ik vroeg me af of de tut een hele nacht licht zou geven. Daarom heb ik ook zelf de test gedaan met het tutje door het op mijn nachtkastje te leggen. Tegen 22 uur lag het tutje in het donker en rond 7 uur de volgende ochtend was er toch nog altijd een schijn van het ringetje te zien. Dus die test is geslaagd! Wat ik jammer vond, is dat enkel het ringetje licht geeft. Het had leuker geweest om ook lichtgevende schaapjes te hebben."


De mama's en proefkonijntjes beoordeelden de Difrax tutjes streng, maar rechtvaardig. Zouden ze na deze test in de toekomst nog Difrax tutjes kopen? We vragen het...

Kim: "Zeker en vast. Ik koop sowieso enkel difrax vermits ik dat de mooiste tutjes qua vorm vind. De dierenprints vind ik erg knap en de lichtgevende zijn ’s nachts zo gemakkelijk. Wanneer grote broer nieuwe tutjes nodig heeft zullen het zeker lichtgevende tutjes zijn."
Ruth: "Ik zou zeker en vast nog Difrax tutjes kopen."


Rebecca: "Getest en goedgekeurd. Ik koop ze in de toekomst nog, absoluut. Het is een leuk design."
Anja: "Aangezien je niet zomaar kan overschakelen van de ene tut naar de andere bij kinderen, zie ik me niet meer omschakelen. Ik zal deze blijven kopen. Ook onze dochter is een echte Difrax fanaat. Wat ik wel jammer vind, is dat er vuil tussen het speentje en het harde gedeelte van de tut komt. Dit is soms zeer moeilijk te verwijderen."
Katrien: "Ik ben content van Difrax. Ik was een beetje bang dat het oplichten niet lang mee zou gaan, maar dat is niet zo. Ik vond het veel beter dan verwacht en heb net nog een extra nachttutje aangeschaft." Maja: "Er komt een dag waarop Juul afscheid zal moeten nemen van zijn berg tutjes. Maar laat hem nu nog maar genieten van zijn vrolijke troostbrengertjes! Wanneer er eentje aan vervanging toe is, kopen wij zeker opnieuw een Difrax tut. Ze zijn niet enkel mooi om naar te kijken, maar hebben een erg gemakkelijk model waarbij het neusje vrij is. Dankzij vele verkoudheden bij Juul heeft dit duidelijk zijn effect al bewezen. Een Difrax tut zit niet in de weg, dus kan Juul gemakkelijk ademhalen. Kortom, we zijn er helemaal dol op!"


Maider: "In de toekomst kopen we zeker en vast nog tutjes van difrax. Ze zijn heel leuk en komen steeds met nieuwe leuke figuurtjes of kleurtjes in de winkel. Wij waren, zijn en blijven namelijk fan :)"

Je kan de fopspenen zelf ook in huis halen. Ze zijn verkrijgbaar bij de babyspeciaalzaken en apothekers in je buurt. De richtprijzen zijn: * Glow in the Dark: 5,29 euro tot 5,99 euro * Animals: 5,29 euro tot 5,99 euro Online bestellen kan hierMeer weten?