We stuurden 2 gezinnen naar het IJssculpturenfestival in Luik. Eén gezin gaat dit weekend, het andere trok vorige week naar de wereld van St...

Zot van Star Wars én ijs!

We stuurden 2 gezinnen naar het IJssculpturenfestival in Luik. Eén gezin gaat dit weekend, het andere trok vorige week naar de wereld van Star Wars in ijs. Werd het de coolste uitstap van het jaar?

30 kunstenaars uit 12 verschillende landen kregen de missie om het universum van Star Wars te creëren uit 500 ton ijs in circa 4 weken. De schat aan reusachtige sculpturen, van 2 tot 6 meter hoog, wordt bewaard onder het dak van een gigantische icebox van 8.000 m³.

Victor trok met grote zus Elise, papa Jan, tante Nancy en nichtje Julie richting Luik. "We verwachtten mooie ijssculpturen en een Star Wars sfeer." De interpretatie van Star Wars in ijs op ruim 1.500 m² voldeed helemaal aan hun verwachtingen. "De sculpturen waren erg mooi en de ruimte was sfeervol ingericht. De ijsglijbaan was nogal lang aanschuiven en iets minder glad dan verwacht. Maar dat vonden de kinderen niet erg!"De Star Wars-figuren zijn geen vreemden voor Victor en Elise. "Ze zijn vertrouwd met Star Wars en vonden het erg leuk om de figuren te herkennen. Vooral de afmetingen van de figuren maakten veel indruk op hen. Darth Vader en Yoda waren het meest indrukwekkend", vertelt papa Jan.Na een bezoek van 1 uur in de koude ruimte en nog een drankje in de taverne, vertrok het gezelschap terug huiswaarts. "De accommodatie was proper en professioneel. Er was aandacht voor detail. Zo stonden er aan het eind van de icebox bijvoorbeeld zakdoekjes om koude loopneuzen af te kuisen."

Het IJssculpturenfestival is een aanrader. "De kinderen hebben er zeker van genoten. Het is wel redelijk ver rijden. En je kinderen moeten houden van Star Wars natuurlijk!"


Je kan nog tot en met zondag 31 januari zelf naar het Ice Star Wars Festival in Luik. De poorten openen elke dag van 10 tot 19 uur. Een gemiddeld bezoek duurt één uur. De trein brengt je rechtstreeks naar het festival. Verkies je de auto? Dat kan, er zijn 3 parkings vlakbij.

Tickets zijn te koop aan de kassa van het festival. De prijzen zijn: 
* volwassenen: € 12 
* studenten: € 10 
* senioren, ouder dan 65 jaar: € 10 
* personen met een beperking: € 10 
* kinderen 4-11 jaar: € 8 
* kinderen tot en met 3 jaar: gratis toegang


Meer weten?
http://www.ijs.be