Na Victor en z'n familie trok ook Seth voor Getest op kinderen naar het IJssculpturenfestival in Luik. Als echte Star Wars-fan was hij b...

Star Wars-fan met bevroren tenen

Na Victor en z'n familie trok ook Seth voor Getest op kinderen naar het IJssculpturenfestival in Luik. Als echte Star Wars-fan was hij benieuwd naar de reusachtige figuren van 2 tot 6 meter hoog. Zouden ze Seth doen smelten?

Zaterdag kwam Seth vroeg uit de veren voor een lange rit richting Luik. Met een Star Wars-filmpje (hoe kan het ook anders voor een echte fan) op de achterbank ging de tijd wel snel.

"Eenmaal aangekomen, vonden we gemakkelijk een parking. Dit stond prima uitgelegd op de site www.ijs.be. Aan de kassa werden we vriendelijk onthaald. We kregen de tickets voor ons gezin en een plannetje", vertelt mama Charlotte.Gelukkig trok Seth 's morgens lekker warme kleren aan, want in de ijshal is het continu min 6 graden Celsius! De schat aan reusachtige sculpturen wordt bewaard onder het dak van een gigantische icebox van 8 000 m³. 

"Binnen was het extreem koud. Alle figuren waren zeer goed herkenbaar en tot in de kleinste details afgewerkt. BB-8 vond ik toch het mooist, ook al was dat één van de kleinere figuren", zegt Seth.


"Helemaal achteraan in de ruimte kon je van een ijsglijbaan glijden. Daarin was de Millennium Falcon verwerkt. Zeer impressionant!"


Na een halfuur raakten de tenen bevroren en werd het tijd om op te warmen. "Buiten had men werkelijk aan alles gedacht. Ze stonden zelfs klaar met dozen zakdoeken. Een snotneus hadden we zeker! Nadien zijn we Luik nog gaan verkennen. Iedereen genoot van dit dagje uit met het ganse gezin. Bedankt dat we als proefkonijn-gezin mochten genieten van dit alles."


Je kan nog tot en met zondag 31 januari zelf naar het Ice Star Wars Festival in Luik. De poorten openen elke dag van 10 tot 19 uur. Een gemiddeld bezoek duurt één uur. De trein brengt je rechtstreeks naar het festival. Verkies je de auto? Dat kan, er zijn 3 parkings vlakbij.

Tickets zijn te koop aan de kassa van het festival. De prijzen zijn:
* volwassenen: € 12
* studenten: € 10
* senioren, ouder dan 65 jaar: € 10
* personen met een beperking: € 10
* kinderen 4-11 jaar: € 8
* kinderen tot en met 3 jaar: gratis toegang


Meer weten?
http://www.ijs.be