Overal zie je wiskunde: de dienstregelingen van zoveel treinen, stoeptegels en huisnummers, getallen van uren, dagen, maanden en jaren.

Proefkonijn gezocht: Het wiskunde hondje

Overal zie je wiskunde: de dienstregelingen van zoveel treinen, stoeptegels en huisnummers, getallen van uren, dagen, maanden en jaren.

Hoe reken je met hagelslag? Waarom zijn 220 en 284 vrienden van elkaar? Bestaat er een oneindige cirkel? En wanneer is 7 hetzelfde als 0111?

In Het wiskundehondje vertelt Margriet van der Heijden je alles over ronde, zielige, perfecte, slechte, herfstige, machtige en oneindige getallen. Maar ook hoe je kunt goochelen met letters, hoe je van een cirkel een rechthoek maakt, en wat de allermooiste formule is.

Als je goed kijkt, zie je overal om je heen wiskunde. Het wiskundehondje neemt je mee langs die wiskunde en laat je zien hoe mooi getallen, vormen en patronen zijn. Deze verhalen zijn een selectie uit de rubriek Vormen en getallen van de kinderwetenschapspagina van NRC Handelsblad, en zijn speciaal voor deze editie geïllustreerd door Iris van der Graaf.

Getest op kinderen zkt een rekenwonder vanaf 12 jaar om zich te verdiepen in de wiskunde om ons heen. Iets voor jou? Stel je dan snel kandidaat. Dat kan via een reactie hieronder of via de Facebookpagina https://www.facebook.com/getestopkinderen. Vermeld je naam, leeftijd en vertel wat jouw lievelingsgetal is en waarom. Reageren kan tot en met zaterdag 16 januari.


HET WISKUNDE HONDJE
Margriet van der Heijden
€ 14,95

http://www.epo.be/boekenportaal/boekinfo_boek.php?isbn=9789057124501&m=2325

Het product moet afgehaald worden in Borsbeek. Verzenden via bpost kan ook. Dan vragen we om de verzendingskosten te vergoeden. Je mag het product na het testen gewoon houden, in ruil voor een verslag en foto's.