Op zondag 7 februari is het weer tijd voor het MakingMovies Filmfeest. Dan verzamelen jonge filmmakers tussen 6 en 12 jaar in het Zuiderpers...

MakingMovies Filmfeest

Op zondag 7 februari is het weer tijd voor het MakingMovies Filmfeest. Dan verzamelen jonge filmmakers tussen 6 en 12 jaar in het Zuiderpershuis in Antwerpen om hun eigen creaties op het grote scherm te bewonderen.

Op het MakingMovies Filmfeest krijgt het publiek vanaf 14 uur een selectie van zelfgemaakte kortfilms te zien, die gekozen werden door een professionele jury bestaande uit: Jonas Boets (jeugdauteur en Station Manager bij VTMKZOOM), Charlotte Dewulf (regisseur van Eefje Donkerblauw) en Anna Heuninck (animatiefilmmaker bij Beast Animation en ex-winnaar van MakingMovies). Nadien kan je je stem uitbrengen.Aansluitend aan de voorstelling, van 15 tot 17 uur, worden er ook allerlei filmactiviteiten georganiseerd. Zo kunnen kinderen een workshop volgen (ondertussen al volzet) bij filmmaakster Charlotte Dewulf, waarin ze uitlegt hoe je extra sfeer geeft aan je film. Nieuw dit jaar is de MakingMovies Filmroute, die kinderen langs allerhande filmsensaties gidst. Verder kunnen jonge filmartiesten op visite gaan bij de Filmdokter of snuisteren in laboJEFF, de audiovisuele speeltuin met de allernieuwste interactieve installaties van Het Jeugdfilmfestival.

 

Op het einde van de dag, om 16u30, worden de winnaars van de MakingMovies filmprijzen, de Gouden Klap Mini (6-9 jaar), de Gouden Klap Maxi (10-12 jaar) en de Gouden Klap Publiek, bekendgemaakt tijdens de receptie. Na de festiviteiten worden de geselecteerde films uitgezonden op VTMKZOOM en vertoond op internationale kinderfilmfestivals.

De workshop Beeld was snel volzet. Er zijn wel nog enkele plaatsen voor de MakingMovies Kortfilmselectie, de vertoning van de zelfgemaakte filmpjes van kinderen. De vertoning richt zich op kinderen vanaf 5/6 jaar en start om 14 uur. Het onthaal is vanaf 13u30. Toegang is gratis voor iedereen. Je moet wel verplicht op voorhand inschrijven. Klik hier om in te schrijven.

Programma:
* 14 uur tot 15u15: MakingMovies Filmfeest
* 15 - 17 uur: doorlopend activiteiten
* 16u30: Filmprijzen en receptie

MakingMovies is een initiatief van Jekino. Al meer dan 35 jaar staat Jekino garant voor een levendig en divers kinderfilmklimaat, een organisatie waar cultuur, entertainment en educatie hand in hand gaan. MakingMovies werkt hiervoor samen met Het Jeugdfilmfestival en is lid van het Youth Cinema Network. Meer weten of inschrijven?
www.makingmovies.be/filmfeest