Elien had een micro op haar verlanglijstje staan. Toen we bericht kregen van Bigben dat ze de muzikale robot mét microfoons mochten uittest...

Helemaal uit hun dak!

Elien had een micro op haar verlanglijstje staan. Toen we bericht kregen van Bigben dat ze de muzikale robot mét microfoons mochten uittesten, ging ze helemaal uit haar dak. Terecht!

Bigben Interactive bracht onlangs een uitgebreid gamma aan splinternieuwe audioproducten op de markt. Van kleine karaokerobots tot een stoere wekkerradio, voor elk wat wils. 

Elien zingt graag. 10 000 luchtballonnen, Berend Botje ging uit varen, Visje visje in het water of Lieve Kleine Piranha: ze kent de songteksten allemaal vanbuiten. Ik zie ze graag bezig, mijn kleine superster. Volgens Moe, mijn mama, zingt Elien zelfs toonvast. Ik hoor niet snel of iets vals klinkt, dus of ze echt de juiste toon houdt of het gewoon 'mijn-kleinkind-is-de-beste'praat is, kan ik niet goed inschatten. :-)

Elien was erg blij toen ik haar deze grappige en coole muzikale robot presenteerde. Voortaan kon ze haar muzikale repertoire brengen met een échte micro! En wat voor één!

 

Ken je dat? 2 kinderen in huis die altijd met hetzelfde willen spelen? Als Lore pop x vast heeft, wil Elien ook pop x, ook al liggen pop y, z, a, b en c naast haar. Als Elien een tekening maakt en de pinnemuts van de kabouter rood kleurt, heeft ook Lore net dat rood nodig om de banaan (die eigenlijk helemaal niet rood is!) in te kleuren. Maar met deze robot kunnen onze meisjes flink samen aan de slag. De muzikale robot heeft namelijk 2 (!) micro's! De zusjes kunnen dus samen hun mooiste liedjes voor ons zingen. Ruzie om de robot? Die was er nog niet! Echt...

De muzikale robot ziet er erg vrolijk en schattig uit. Het lijkt net een leuk muziekmannetje, met de 2 voetjes. Heel makkelijk neer te zetten en een leuke eye-catcher in je kindvriendelijk interieur. De blauwe, groene en gele kleuren zijn superleuk: speels en toch niet té kinderachtig. Deze robot kan nog jaren mee! Dezelfde robot is verkrijgbaar in wit-paars-roze. 

 
De meisjes kunnen hun robot makkelijk zelf bedienen. De knoppen zijn op kindermaat: groot én ideaal voor kleine, enthousiaste kinderhandjes. De aan/uit-knop vormt geen probleem. De micro's zelf aanzetten lukt ook prima. Het geluid van de micro's regelen aan de oortjes gaat als een fluitje van een cent. Volume helemaal open, uiteraard!

De knopjes bovenaan zijn voorlopig nog wat te moeilijk: stopknop, volgende, terug, afspelen/pauzeren, input, microfoonfunctie, delete en record. Maar mama is altijd in de buurt om DJ te spelen. 

De LED-lampjes zijn erg handig. Wanneer het groene lampje brandt, staat de microfoonfunctie aan. En wanneer het rode lampje brandt, ben je aan het opnemen. 

Je kan ook een hoofdtelefoon aansluiten op de robot, dat hebben we zelf niet geprobeerd.


Deze eenvoudige robot heeft, naast de 2 micro's, trouwens heel wat leuke functies! Zo kan je USB afspelen. Je zet de muziek naar keuze, bij ons was dat K3 en Kabouter Plop, op een USB-stick, aansluiten en afspelen. Als je karaoke-nummers op USB zet, kunnen de kinderen écht zingen op het nummer. Hilarisch om te zien. Je kan muziek op het intern geheugen (1 GB) van de robot plaatsen, zo hoef je niet altijd je USB bij de hand te hebben. Handig is ook de USB-kabel die erbij zit. Je kan de robot zo aansluiten op de computer of tablet. Papa speelde DJ. De meisjes kozen een nummer, papa zoekt het online op en speelt het af. De muziek? Die weergalmt uit de robot. De meisjes? Die worden helemaal gek en gaan uit de bol op 'hun' muziek.

De microfoons kunnen niet losgekoppeld worden van de robot. Voor Lore is de lengte van de draad perfect. Zij kan haar show brengen met de robot op de grond. Voor Elien is de draag eigenlijk net iets te kort. Elien moet de robot op een stoeltje of tafeltje zetten wanneer ze rechtopstaand wil zingen. 

Het opnemen is een superleuke functie! De eerste keer toen de meisjes door de micro's zongen, namen we hun zangtalent op. Even later speelden we hun liedje terug af. Wat keken ze verbaasd. 'Elien en Lore zijn op de radio?' 'Hoe kan dat?' Hun blik wanneer ze hun eigen liedjes herbeluisteren is echt goud waard! Je kan tot 8 uur opnemen. We kunnen dus nog even doorgaan! Je kan je eigen liedjes ook opnemen op de interne SD-kaart en later afspelen op de computer.


De meisjes zijn ondertussen onafscheidelijk van hun nieuwe vriend, de muzikale robot. Hun kleine robot is makkelijk op te tillen en mag overal mee naartoe. Deze week nam Lore hem zelfs mee in bed. En de robot? Die kan gelukkig tegen een stootje!

De Karaoke Robot is verkrijgbaar bij de meeste retailers voor de adviesprijs van 49,99 euro.

Meer weten?
http://www.bigben-interactive.co.uk/bigben-products/sound/multimedia-player-matt-audio/